Aeternity (AE)

aeternity bloickchain

Koop direct Aeternity met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Æternity is een nieuwe innovatieve uitdager in de cryptomarkt. Om te begrijpen wat het Aeternity project interessant maakt, verdiepten we ons in de technologie en de whitepaper.

En wat we ontdekten stelde niet teleur!

Inhoudsopgave

Wat is Aeternity?

Aeternity is een nieuwe blockchain-technologie, geschreven in Erlang. Deze taal is zeer efficient in schaalbaarheid. Met behulp van Aeternity kunnen andere projecten hun Smart contract oplossingen schaalbaar maken.

Schaalbaarheid is voor sommige projecten een grote uitdaging. Ethereum bijvoorbeeld is nog steeds bezig om dit op te lossen. Er wordt voor Aeternity gebruik gemaakt van een kruizing tussen Proof-of-Stake en Proof-of-Work. PoW zorgt ervoor dat er gemined kan worden. Om te voorkomen dat het hele mining proces gedomineerd wordt door grote mining fabrieken wordt er gebruik gemaakt van een Cuckoo cycle techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat Aetirnity minen voor iedereen aantrekkelijk is, ook voor individuele miners.

AE ICO

De ICO van Aeternity vond plaats in april 2017. Dankzij de initial coin offering haalde het bedrijf zo’n 30 miljoen euro op. AE is verhandelbaar op meerdere exchanges, waaronder Binance, Yobit en HitBTC. 

Aeternity is een ERC20 token. Dit betekent dat de munt is gebouwd op de Ethereum blockchain. Coins kunnen worden opgeslagen in alle wallets die ERC20 tokens ondersteunen. Ook kan je gebruik maken van hardware wallets zoals Ledger Nano S of Trezor.

Oracles

Aeternity is daarnaast innoverend door de implementatie van Oracles. Oracles zorgen voor een connectie van data buiten de blockchain met data binnen de blockchain. Door middel van deze toepassing kan ‘real-world’ data worden opgehaald en direct toegepast voor smart-contracts. Stel dat een verzekeraar werkt met blockchain technologie. Er is ingebroken in je huis en jij wil aanspraak maken op je verzekering. De verzekeraar zal alleen uitkeren wanneer in hun systeem zien dat je het alarm er wel op hebt gezet. Door deze data te verbinden met de blockchain kan er automatisch worden besloten of er wel of niet wordt uitgekeerd, zonder dat hierbij een tussenpersoon van pas komt. 

Aeternity koers

Bekijk hier de live AE koers. De Aeternity koers wordt om de minuut ververst.

Toekomstige ontwikkelingen

Op moment van schrijven is Aeternity een nieuwkomer in de markt. Als we de whitepaper en founder Yanislav Malahov moeten geloven dan heeft nog genoeg ontwikkelingen op de roadmap staan. Nadat mainnet (het echte werkende product) live zal gaan is het afwachten wat er nog meer gaat gebeuren. Wij denken dat het geen slecht product is, alleen het is ook niet heel revolutionair vergeleken met sommige andere producten die hetzelfde willen gaan doen. Chainlink is bijvoorbeeld een project dat ook heel erg gefocust is op oracles. Deze markt is echter nog heel volatiel, als Aeternity het voor elkaar krijgt om met bekende bedrijven samen te werken dan kan het een groot succes worden.

Aeternity (AE) kopen

Is dit een crypto waar je potentie in ziet? Dan kan je Aeternity direct kopen met iDeal.

Koop direct Aeternity met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: aeternity.com
Wallet, roadmap en whitepaper: Zie website
Koers/ prijs: CoinMarketCap