1inch (1INCH)

1INCH Logo

Wanneer je op zoek bent naar informatie over 1inch (1INCH) dan heb je waarschijnlijk al behoorlijk wat kennis over cryptocurrency of ben je bijzonder gemotiveerd om de goedkoopste crypto trading tool te vinden.

Waarom we die conclusie trekken? Omdat 1inch een cryptocurrency is die niet alleen ontzettend nieuw en technisch is, maar het ook mogelijk maakt om via de allergoedkoopste weg crypto te kopen dankzij hun innovatieve techniek. Hoe dat precies werkt leggen we hier aan je uit.

Bezoek de 1INCH exchange

Wat is 1inch?

1inch is een, zoals zij zelf zeggen, decentralized exchange aggregator. Dat betekent dat zij gedecentraliseerd alle huidige liquiditeit van exchanges verzamelen. Die verzameling gebruiken ze vervolgens om verschillende exchanges te combineren in een smart contract, zodat jij zo goedkoop mogelijk je crypto kan traden.

Het verzamelen van de liquiditeit is waardevol omdat hoge liquiditeit betekent dat er op snelle wijze tegen een eerlijke en voor jou gunstige prijs gehandeld kan worden. Als liquiditeit laag is, dan lukt dat niet. Zelf uitzoeken wat de liquiditeit van een exchange is, zou ontzettend veel werk zijn, en vervolgens ben je ook genoodzaakt om slechts één exchange te gebruiken voor je trade.

1inch heeft twee voordelen. Het gebruikt een API en algoritme om de liquiditeit van verschillende exchanges te verzamelen én biedt vervolgens de mogelijkheid om de trade niet via één exchange te doen maar via meerdere exchanges.

Via smart contracts, stukjes code in de blockchain waarin afspraken zijn vastgelegd, kunnen deze trades via meerdere exchanges worden vastgelegd zodat je op veilige en transparante wijze je aankopen/verkopen kunt doen.

1inch exchange

Klik hier om de exchange te bezoeken.

1inch koers in euro en dollar

Onderstaande grafiek toont de 1inch koers in euro en dollar.

Het ontstaan van 1inch

1inch is ontzettend jong, het platform werd in augustus van 2020 gelanceerd na een investeringsronde die 2,8 miljoen dollar opleverde. In december van 2020 haalde het nog eens 20 miljoen dollar op. Het duo dat het heeft opgericht bestaat uit Sergej Kunz en Anton Bukov. De twee deden in 2019 mee aan een hackathon waar ze op het idee voor 1inch zijn gekomen.

Terwijl Bukov al bijna 20 jaar ervaring als software developer heeft en zich de afgelopen jaren ook bezighield met Decentralized Finance, is Kunz jaren actief geweest in cybersecurity en development van onder andere Porsche.

De missie van 1inch is om gebruikers zo goedkoop mogelijk cryptocurrency te laten traden. Dit houdt dan ook in dat je geen kosten betaalt voor het gebruiken van hun service. 1inch is gebouwd op de Ethereum blockchain, dus je hebt ETH (de Ether coin) nodig om trades te kunnen doen.

De fee die je hier betaalt gaat niet naar 1inch maar naar de miners op de Ethereum blockchain die jouw order verwerken.

1inch vs Slingshot

1inch is een decentralized exchange aggregator (DEX aggregator). Zij zijn niet de enige, er is bijvoorbeeld ook Slingshot. Deze decentralized exchange aggregator biedt in principe dezelfde service aan als 1inch. Het grote verschil is het volume in dollar waar ze in een periode van 30 dagen beschikken. Dat volume is bij 1inch namelijk bijna 500 miljoen dollar en bij Slingshot slechts 7 miljoen dollar.

De liquidity pool

Het lenen en uitlenen van tokens via 1inch vindt plaats op het Ethereum netwerk en maakt gebruik van een liquidity pool. Ben jij dus van plan om deel te nemen aan het 1inch protocol dan is het handig om te snappen hoe dit precies in elkaar steekt.

Een liquidity pool is een groep (pool) van tokens (bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum) die vastgezet zijn. Oftewel, niemand kan er iets mee doen tenzij ze toegang hebben tot de liquidity pool. Als jij tokens wil ruilen of een lening wilt afsluiten ben je een lender en krijg je toegang om een van deze twee acties uit te voeren in de liquidity pool.

Dankzij smart contracts gebeurt dit op transparante wijze. Mocht je juist tokens uitlenen dan worden die in de liquidity pool gezet. Over de hele liquidity pool wordt een hoeveelheid verdient, waarvan je pro rata een gedeelte ontvangt.

Potentie

Wanneer we kijken naar de potentie van een cryptocurrency zijn er verschillende relevante factoren. Desondanks kunnen we ook bij een positieve beoordeling van deze factoren nooit een investeringsadvies aan je geven.

Waarom? Omdat niemand weet wat er met 1inch gaat gebeuren in de toekomst. Doe dus vooral je eigen research voordat je investeert. Dat gezegd hebbende, dit is waarom wij potentie zien in 1inch:

  • Veiligheid: tot nu toe zijn er nog geen problemen geweest met de veiligheid van 1inch. Dit kunnen zeker niet alle crypto platformen claimen, en is met een platform dat draait op leningen een erg groot voordeel en goed teken voor de toekomst. Houd er wel rekening mee dat de markt nog erg nieuw is en dat wanneer er een lek wordt gevonden, dit desastreuze gevolgen kan hebben.
  • Volume in USD: 1inch is in vergelijking met concurrenten groot, ondanks de recente lancering. Gezien het platform draait op de liquidity, is dit een goede indicator van de potentie van 1inch.
  • Kosten: 1inch rekent op dit moment geen extra kosten aan gebruikers waardoor het daadwerkelijk voordelig is om het platform te gebruiken. Het sluit ook goed aan bij de motivatie van de oprichter om 1inch te creëren, en toont een mate van oprechtheid achter dit bedrijf aan.
  • Ruimte om te groeien: 1inch is nieuw dus er is ruimte om te laten zien wat ze allemaal kunnen. Ze hebben een goede start gemaakt, dat weten we in ieder geval zeker.

1inch kopen

De currency van de 1inch exchange is 1INCH. Wil jij 1inch kopen? Dan kan dit bij Bitcoin Meester, daar koop je deze en 200 andere cryptocurrencies op veilige en voordelige wijze met iDEAL en Bancontact.

Koop direct 1INCH met iDeal

Bronnen
Officiële website: https://1inch.exchange/
Wallet: Zie website.
Koers / Prijs: CryptoCompare