Tron / Tronix (TRX)

tron trx

Tron; is het een hype of is het een van de meest veelbelovende crypto’s van de toekomst?
Nadat onder andere John McAfee over Tron begon te praten ging het hard met de koers.

Is dit echter ook een goeie investering op lange termijn?

Dat gaan we vandaag behandelen.

Koop direct Tron met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Wat is Tron?

Tron is een gedecentraliseerd blockchain platform, gefocust op content binnen de entertainment industrie. De currency binnen het platform wordt Tronix (TRX) genoemd.
De oprichter is Justin Sun, een zeer bekende Chinese ondernemer.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum, is er binnen het Tron platform geen sprake van mining. Alle tokens zijn gemaakt. Het bedrijf wordt bestuurd door de Tron Foundation, een non-profit organisatie. Het zal voor iedereen mogelijk zijn om eigen tokens en applicaties te ontwikkelen op de blockchain van Tron. Dit worden tron20 coins genoemd.

Over Justin Sun

De reden dat we wat meer informatie over Justin Sun willen geven is omdat hij een van de grootste redenen is waarom de koers van Tron zo snel gestegen is. Sun heeft al meerdere keren zeer veel hype gecreëerd door op Twitter te speculeren over de prijs en potentiële samenwerkingen die het bedrijf aan zou gaan. Helaas werkt het creëren van hype erg goed in deze markt, of er nou wel of geen echte reden achter zit.

Justin Sun

Sun is absoluut een stuk slimmer dan zijn Twitterberichten suggereren. Zo is hij de oprichter van een zeer grote sociale media app in China; Peiwo. Een app die door meer dan 10 miljoen mensen gebruikt wordt. Ook door Forbes is hij bestempeld als een van de 30 meest veelbelovende ondernemers jonger dan 30. Vele media en blogs melden dat Justin een protegé is van Jack Ma, oprichter van Alibaba. Dit is niet helemaal waar. Wel hebben de twee goed contact met elkaar. Van een officiële mentor – leerling rol is echter geen sprake.
Ondanks dat wij geen fan zijn van de hype-strategie achter deze cryptocurrency, gebeuren er ook goede dingen. Zo is er onder andere een samenwerking aangekondigd met het Australische bedrijf O-bike.

Roadmap

Een roadmap is een soort toekomstige tijdlijn. Hierop staan alle belangrijke ontwikkelingen die nog gaan komen. De Tron roadmap is onderverdeel in verschillende fases. Fases die tussen nu en 2027 worden geïmplementeerd.

 1. Exodus
  Het verwerken en delen van content binnen de blockchain.
 2. Odyssey
  Incentives en loyalty programma’s voor het maken van content.
 3. Great Voyage
  Het mogelijk maken om je eigen token (ICO) te lanceren op het netwerk.
 4. Apollo
  Geen fee’s voor overdracht van Tronix (TRX).
 5. Star Trek
  Het opzetten van een online gaming platform.
 6. Eternity
  Verder bouwen op de vorige fase en het mogelijk maken om crowdfunding op te zetten voor games.

Tron / Tronix koers

 

Hier is te zien wat de totale waarde is en de live Tronix koers. De cryptomarkt kan zeer instabiel zijn waardoor de prijs in een paar dagen zomaar meerdere keren over de kop kan gaan. Hoe de trx koers zich zal ontwikkelen op langere termijn is afhankelijk van hoeveel bedrijven bereid zijn om op de Tron blockchain te gaan werken.

Populariteit (Google Trends)

Tron kopen

Tron kopen kan zeer gemakkelijk. Maak gebruik van iDeal en profiteer van de meest gunstige koers. Gebruik hiervoor onderstaande knop.

Koop direct Tron met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Of bekijk onze speciale Tron kopen pagina.

Bronnen
Officiële website: tron.network
Wallet: Zie website, of Binance
Koers: CoinMarketCap