Crypto markt in het rood; waarde met 100 miljard gezakt in 3 dagen

dalende cryptokoersen

De crypto markt heeft een paar zware dagen achter de rug. Sinds maandag heeft een groot deel van de coins uit de top 100 te maken met dalende koersen. Op maandag vertegenwoordigde de totale marketcap van de gehele markt nog 800 miljard dollar.
Nu, 3 dagen later is er bijna 100 miljard ‘verdampt’.

Er lijkt geen specifieke oorzaak. De afgelopen weken is de markt snel gegroeid. Sommigen cashen op zo een punt uit waardoor er een correctie komt. Dit lijkt momenteel ook gebeurd te zijn.

Grote verliezers

Niet alle cryptocoins zijn evenveel gedaald. Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Tronix (TRX) presteerden een stuk slechter dan gemiddeld. Alle drie hebben ze een aantal overeenkomsten. Zo waren het, tot maandag, alle drie currencies met een top 10 positie qua marketcap. Maar het zijn ook alle drie munten die de laatste weken te maken hebben gehad met een zeer snelle waardestijging. Tron steeg bijvoorbeeld in een week tijd met ruim 700%.

Lees hier ons artikel; Wat zijn cryptocurrency?

Uitzonderingen

Niet alles is gezakt. Ethereum en Neo bleven opvallend genoeg overeind, net als Bitcoin Cash. Over de reden van Bitcoin Cash kunnen we slechts gissen, maar voor de andere twee is wel een verklaring. Ethereum en Neo zijn platformen die al redelijk ver in ontwikkeling zijn. Zo maken beide platformen al gebruik van Smart Contracts en Dapps. Zodra de cryptomarkt wat volwassener wordt is het logisch dat er meer geld verschuift naar coins die al daadwerkelijk gebruikt worden.