WAVES

waves platform
Dit artikel behandeld Waves, een platform dat is gebouwd voor de ontwikkeling van eigen aangepaste Blockchain tokens. Online zijn deze tokens beter bekend als custom tokens.

Ben je benieuwd naar de potentie van Waves? Lees dan verder!

Koop direct Waves met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Wat is Waves?

Waves is de naam voor zowel de blockchain als de onderliggende cryptovaluta (WAVES) van het Waves project. Waves pleit voor zichzelf als een blockchain platform dat een gedecentraliseerde plek wil zijn voor crowdfunding en handel via tokenisatie. In tegenstelling tot cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum die alleen bij externe (gecentraliseerde) beurzen gekocht kunnen worden, maakt Waves gebruik van een gedecentraliceerde beurs (Decentralized exchange / DEX).

Via het Waves blockchain platform kan je dus eenvoudig je eigen tokens aanmaken en personaliseren. In tegenstelling tot de meeste cryptocoins geeft het Waves platform bijvoorbeeld de mogelijkheid om een “alias” te maken voor je crypto account/adres. Op dit “alias” kun je vervolgens betalingen ontvangen van alle verschillende tokens op het Waves platform. De transactiekosten betaal je vervolgens door middel van WAVES tokens.

Ondanks dat de technologie van het Waves platform in essentie lijkt op de technologie van cryptocurrencies als NXT, Bitshares en OpenLedger, is Waves een volledig nieuwe technologie. Waves onderscheid zich vooral op het gebied van onder andere gebruiksgemak en toepasbaarheid. Op het Waves platform is het al mogelijk om binnen 1 minuut een digitale valuta aan te maken en te verhandelen.

Net zoals bijvoorbeeld Ethereum, werd Waves in 2016 gelanceerd door middel van Initial Coin Offering (ICO). In dat jaar was Waves een van de meest succesvolle ICO. Na Ethereum is Waves op het moment van schrijven het grootste gelanceerde project via cryptocurrency crowdfunding. De WAVES cryptovaluta kent een maximale uitgave van 100 miljoen eenheden en kent geen verdere inflatie.

Waves wallet

De wallet kan je vinden op de website waesplatform.io. Al eerder beschreven we dat Waves software een op zichzelf staand platform is waar de gebruiker kan handelen zonder de tussenkomst van een centrale autoriteit. Ben je benieuwd naar waar het team van Waves zich mee bezighoudt? Via de blog op de officiële website en via hun Social Media kanalen blijf je altijd op de hoogte!

WAVES koers / prijs

 

Ben je benieuwd naar de koers van WAVES op het huidige moment? In de bovenstaande widget ontvang je iedere minuut de meest recente koersinformatie via CoinMarketCap.

Verwachtingen

Hoewel er bij iedere cryptocurrency altijd de vraag blijft bestaan hoeveel potentie het project kent, is Waves in onze ogen een interessante investering te noemen. De ICO uit 2016 was enorm geslaagd en overtrof iedere verwachting. Hieruit valt te concluderen dat veel investeerders het zien zitten in het project. De kans is aannemelijk dat als de massa het project onder ogen krijgt, het dezelfde potentie ziet en daarmee de valuta waardevoller maakt. Bovendien houd het team zich continue bezig met ontwikkelingen op het platform.

Waves kopen

Geloof je in het concept van Waves? Ook jij kan waves kopen en meeliften met het succes!

Koop direct Waves met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: wavesplatform.com
Wallet: Zie website
Koers / prijs: CoinMarketCap