Waltonchain (WTC)

waltonchain wtc
Wisdom Alters Labels Trade Organization and Network, dat is waar Walton voor staat. Het project is vernoemd naar Charlie Walton, uitvinder van RFID technologie.

Waltonchain, ook wel Walton coin genoemd, is erg populair op verschillende cryptoforums. Hoewel de munt een stuk minder gehypet wordt dan zijn concurrent Vechain, is het project interessant genoeg om dieper op in te gaan.

Koop direct WaltonChain met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Wat is Waltonchain?

Waltonchain is een platform dat blockchain combineert met het Internet of Things, met behulp van RFID chips. Met deze combinatie brengt Waltonchain gehele productie en leveranciersketens in kaart. Dit wordt de Value Internet of Things genoemd.

Logistieke systemen en processen zijn erg complex, mede omdat er veel verschillende partijen bij betrokken zijn. Walton coin gebruikt RFID tags om producten in de gaten te houden gedurende het productie en distributieproces.

Hoe het werkt in de praktijk

RFID staat voor Radio Frequency Identification. Het gebruikt elektromagnetische velden om fysieke objecten te identificeren. Waltonchain slaat alle data op tijdens de distributie en productie van producten. Bijvoorbeeld wat het product precies is, waar het geweest is, en wie het in bezit heeft gehad. Al deze informatie wordt opgeslagen op de blockchain waardoor de informatie niet te manipuleren of aan te passen is.

Dit levert de volgende logistieke voordelen op:

  • Meer veiligheid
  • Het accuraat volgen van een product
  • Het tegen gaan van namaakproducten (komen we later op terug)
  • Decentralisatie
  • Minder arbeidskosten

Een van de voordelen is dus het tegen gaan van namaakproducten. Stel je voor, iemand bied jou een dure merktas aan. Aan de hand van de RFID chip valt te zien waar het product allemaal is geweest. Als het product niet gemaakt is in de originele fabriek zal dit te zien zijn door de RFID informatie uit te lezen.

Parentchains en childchains

Waltonchain refereert naar de hoofd blockchain. Elk bedrijf dat gebruik wil maken van het platform kan dit doen op een eigen ‘childchain’, een vertakking van de hoofdchain. Het is zelfs mogelijk om op deze subchains een andere consensus algoritme toe te passen. Waltonchain zelf gebruikt het PoST algoritme (Proof of Stake and Trust).

Het voordeel van het gebruik van childchains is een groot voordeel. Deze zorgen ervoor dat het platform goed schaalbaar is. Ethereum heeft bijvoorbeeld grote problemen met schaalbaarheid omdat alle Dapps op de hoofd blockchain worden gebouwd.

Toekomstig gebruik

De toekomst ziet er positief uit voor Walton coin. RFID-techniek wordt al een aantal jaar gebruikt in industrieën over de hele wereld. Van mobiele betalingen, tot digitale identificatie en creditcard betalingen. RFID stond aan de basis van het succes voor al deze toepassingen.

In januari 2018 is een samenwerking aangekondigd met China Mobile IoT Alliance. Een bedrijf dat vele miljarden dollars waard is. Eerder zijn er al aan aantal andere partnerships bekend gemaakt. Dit is een groot voordeel omdat het laat zien dat bedrijven echt toegevoegde waarde zien in de techniek.

De voordelen

Cryptouniversity.nl is erg positief over dit cryptocurrency project. En daar zijn een aantal redenen voor;

  • Het team

Het totale team bestaat uit bijna 40 mensen. Dit is een zeer indrukwekkend aantal voor een blockchain bedrijf. Veel teamleden hebben belangrijke connecties in Azie, zoals Jie Xiji. Als voormalige vice president van Samsung zal hij Walton een ingang kunnen geven bij het grote telefonie bedrijf.

  • Concurrentie

Voor een markt die een totale waarde vertegenwoordigt van vele miljarden euro’s, heeft Walton Coin heel erg weinig concurrentie. De enige echte concurrent is Vechain. Ook IOTA houdt zich bezig met Internet of Things maar is meer gericht op consumenten gebruik.

  • Samenwerkingen

Er zijn dus al meerdere samenwerkingen aangekondigd en er zullen er nog vele bijkomen. Momenteel is het team volop bezig met het ontwikkelen van het product, maar in het tweede kwartaal van 2018 komt hier verandering in. Er zal dan meer focus worden gelegd op marketing en nieuwe partnerships.

WTC koers

 

De WTC koers heeft veel ups en downs gehad sinds begin september 2017. Er was in deze tijd veel ophef over regulering van cryptocurrency door de Chinese overheid. De live WTC prijs is af te lezen in de afbeelding hierboven.

Waltonchain kopen

Zoals gezegd is er weinig concurrentie binnen de toepassing van Walton coin. Het platform lost een bestaand probleem op en heeft een professioneel team achter zich staan. Wil je walton coin kopen? Dat kan nu makkelijk via iDeal.

Koop direct WaltonChain met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: waltonchain.org
Wallet: Nog geen officiële wallet
Koers / Prijs: CoinMarketCap