Vertcoin (VTC)

vertcoin
Geloof jij heilig in de oorspronkelijke visie van cryptocurrency? Dat wil zeggen, geloof jij in het concept van het financiële  systeem als eigendom van zijn gebruikers? Dan sluit jouw visie aan bij de visie van Vertcoin (VTC). Het wordt niet voor niets the people’s coin genoemd.

In dit artikel behandelen we alle belangrijke informatie over de munt. Zoals je van ons gewend bent werpen we ook een blik naar de toekomst.

Koop direct Vertcoin met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €20 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Wat is Vertcoin?

Vertcoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency, volledig ontwikkeld door de vrijwillige bijdrage van leden uit haar community. Vertcoin is medio 2014 ontstaan uit een Litecoin fork. Andere voorbeelden van dit soort afsplitsingen zijn bijvoorbeeld Litecoin Cash en Bitcoin Cash. Vertcoin kenmerkt zich echter om een groot verschil; ASIC weerstand.

Een ASIC is een manier om te minen met behulp van (dure) hardware in plaats van software. Door middel van deze technologie kan steeds beter en sneller gemined worden. Als gevolg is het voor de ‘normale’ gebruiker niet meer te doen om met hun eigen computerkracht te minen. Je hebt enorm veel dure apparatuur nodig wil je dit alsnog rendabel kunnen maken. De ASIC weerstand van Vertcoin houdt in dat ASIC miners worden geweerd in hun mining werkzaamheden. Door de ASIC weerstand blijft Vertcoin trouw aan de oorspronkelijke visie van cryptocurrency: een financieel systeem dat eigendom is van zijn gebruikers. Bovendien worden de cryptomunten die zijn gemined zo eerlijker verdeeld onder de gebruikers die daar het hardst voor werken. Als je een blik op het Twitterkanaal van Vertcoin werpt zal je merken dat Vertcoin fel tegenstander is van wat zij monopolistisch minen noemt.

Los van het principe dat iedereen Vertcoin moet kunnen delven, is Vertcoin een cryptomunt als vele andere. Vertcoin streeft er naar om hét gedecentraliseerde digitale betaalmiddel te worden, door middel van gebruik van de blockchain.

De weerstand tegen ASIC’s

Klinkt allemaal erg mooi, die betere ASICs technologie. Het heeft echter een probleem met zich meegebracht. De kracht van de technologie, is ook de zwakte. Het minen van bijvoorbeeld  Bitcoin en Litecoin wordt tegenwoordig voor het grootste deel niet eens meer door zijn gebruikers gedaan, maar door grote mining bedrijven en ASIC-fabrikanten.

Dit creëert een omgeving waarin bedrijven uiteindelijk macht kunnen uitoefenen op het gehele proces. Zij zullen het minen vanzelfsprekend zo winstgevend mogelijk willen maken. Bedrijven als Bitcoin en Bitcoin Cash hebben dit reeds ondervonden. Vertcoin heeft af kunnen kijken bij de casussen en heeft er vervolgens bewust voor gekozen om weerstand te blijven bieden tegen ASIC’s.

Wallet en andere features

Op de officiële site van Vertcoin kan je de officiële Vertcoin wallet downloaden, welke beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Als je geïnteresseerd bent in alle ontwikkelingen rondom Vertcoin, volg dan het officiële Twitterkanaal. Op dit kanaal wordt je up-to-date gehouden over wat speelt binnen de organisatie. Tevens is Vertcoin zeer uitgesproken in haar standpunten op Twitter.

Vertcoin koers

Wel of geen potentie?

Vertcoin heeft een aantal kenmerken waardoor de munt hoge ogen kan gaan gooien. Het is een munt die duidelijk is in zijn visie en die vasthoudt aan haar principes. Het team achter deze crypto is zeer transparant door real time updates van hun roadmap en tweemaandelijkse ontwikkelingsupdates.

Vertcoin heeft daarnaast een hecht partnerschap met het grote Litecoin. Vertcoin staat zelfs vermeld in de roadmap van Litecoin! Hieruit valt onder andere op te maken dat ze zullen werken aan de implementatie van het Lightning Netwerk. Op dit netwerk zal Vertcoin in staat zijn om haar transactiesnelheden te verhogen en kosten te verminderen.

Puur naar de koers kijkend, heeft de digitale valuta ook wat in het verschiet. Om de 4 jaar wordt de opbrengst per blok gehalveerd, zoals dat bijvoorbeeld ook het geval is bij Bitcoin. Dit maakt Vertcoin steeds schaarser in de toekomst. Al met al zien wij veel potentie in de munt!

Vertcoin (VTC) kopen

Wil je Vertcoin kopen? Het is erg interessant om te zien of deze cryptomunt succesvol wordt. Je bent nog een stap verwijderd van het kopen van je eigen Vertcoins. 

Koop direct Vertcoin met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €20 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: vertcoin.org/
Wallet: Zie website
Koers: CoinMarketCap