TheKey (TKY)

thekey tky

TheKey is een cryptocurrency die in 2018 op de markt is gekomen. Na een rommelige ICO verkeert het bedrijf achter de munt nu in wat rustiger vaarwater. In dit artikel over TKY bekijken we wat de waarde is van de technologie en of jij er in moet stappen.

Een potentiële goudmijn of wéér een nutteloze coin?

Direct TheKey verhandelen

Wat is TheKey?

TheKey is een identiteit verificatie systeem, werkend op het NEO ecosysteem.
TheKey combineert blockchain technologie met identificatie tools (IDV’s). Het platform werkt met een eigen currency genaamd TKY. Gegevens vanuit het platform zijn betrouwbaar en niet te manipuleren. Hierdoor is de techniek goed geschikt voor mensen om zichzelf te identificeren.

Dit is een toepassing die echt van toegevoegde waarde zijn. De manier waarop we nu omgaan met privacy gevoelige persoonsgegevens heeft namelijk een aantal nadelen.

 1. Verschillende organisaties
  Er zijn verschillende overheidsinstanties of instanties die verbonden zijn met de overheid. Veel van deze organisaties slaan jouw persoonsgegevens op in hun eigen database. In de praktijk blijkt het lastig voor deze bedrijven om de informatie te verbinden en te delen.
 2. Informatie verandert
  Je persoonlijke situatie kan veranderen. Je kan bijvoorbeeld trouwen of misschien wel verhuizen. Nu dien je dit aan verschillende instanties door te geven. Zeer omslachtig en tijdrovend.
 3. Centralisatie
  Een ander groot nadeel is dat JOUW informatie, JOUW persoonsgegevens in handen zijn van een centrale organisatie. Je kan niks anders doen dan hopen dat zij veilig en verantwoordelijk met jouw gegevens omgaan.
 4. Veiligheid
  Gegevens van grote bedrijven worden regelmatig gestolen. Dit kan ook met jou gegevens gebeuren. Het gevolg is dat criminelen jouw persoonsgegevens kunnen gebruiken voor hun criminele activiteiten. Vaak is het dan aan jou de verantwoordelijkheid om te bewijzen dat jij het niet geweest bent. Best lastig als de persoon zich heeft voorgedaan als jou zelf. Informatie die op de blockchain staat kan echter niet gemanipuleerd worden of aangepast door anderen.

Onderstaande video geeft een mooie samenvatting van TheKey. De video duurt 2.22 minuten.

ICO

ICO staat voor Initial Coin Offering. Hierbij verkoopt een bedrijf een deel van zijn cryptocurrency die gekoppeld zijn aan het product. Met het geld dat het bedrijf hiermee verdient kunnen ze de techniek en het bedrijf doorontwikkelen.

De ICO van TheKey verliep erg slecht. Veel investeerders hadden de datum, 15 januari 2018, al weken lang in hun agenda staan. In tegenstelling tot Ethereum, had NEO nog niet zoveel dApps die op het NEO-platform waren ontwikkeld. Aangezien TheKey één van de eerste was, waren er veel ogen op gevestigd. Maar zoals gezegd, verliep de ICO dramatisch. De website kon het verkeer niet aan waardoor de website voor veel mensen niet bereikbaar was. Ook was de prijs duurder dan in eerste instantie was gecommuniceerd. In plaats dat mensen voor de prijs van 1 bitcoin één miljoen TKY kregen, werd dit aangepast naar een aantal van 400.000 TKY. Niet heel gek als je bedenkt dat tussen de aankondiging van de ICO en de daadwerkelijke startdatum de prijs van NEO en BTC veranderd waren.

Inmiddels is TheKey ook te verhandelen via exchange platform Kucoin. Lees hier onze KuCoin review.

Partnerships

Een eigenschap waaraan de potentie van een crypto kan worden ingeschat is door te kijken naar samenwerkingen. En hierop scoort TheKey heel erg hoog. Zo zijn er strategische samenwerkingen met OnChain en CHINA UNICOM. Onchain is het bedrijf achter NEO, en CHINA UNICOM is een van de grootste telefoonproviders in China.

Dit zijn echt waardevolle samenwerkingen. Wat ook goed is om te weten, is dat het team achter TheKey al jarenlang actief is met hun identificatie producten. Het enige wat nu anders is, is het feit dat de data nu gekoppeld wordt aan de blockchain. Momenteel heeft het team in de afgelopen jaren persoonlijke data van meer dan 210 miljoen chinezen geverifieerd met hun IDV’s. Het bedrijf heeft momenteel een aantal testprojecten lopen in samenwerking met de overheid. Ook heeft het bedrijf 23 copyrights verkregen en maar dan 13 patenten geregistreerd.

TKY koers

 

De TKY koers wordt om de 5 minuten geüpdatet. Hierdoor geeft het je een goed inzicht van de huidige waarde voor elke TheKey die er in omloop is.

TheKey kopen

Denk jij dat dit een goede investering is? De voortekenen zijn positief. Er zit een goed team achter met jarenlange ervaring in de branche. Daarnaast zijn de samenwerkingen met grote bedrijven erg positief.

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus..
Stap 2: Maak een account aan bij KuCoin. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met BItcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen

Officiële website: Thekey.vip
Wallet: Neonwallet
Koers / Prijs: CoinMarketCap