TenX (PAY)

tenX pay token
TenX is een interessant project. Het is je wellicht opgevallen dat er eigenlijk bijna geen spullen in de ‘echte wereld’ kan kopen met cryptocurrency. Er zijn plekken waar je met Bitcoin kan betalen maar de techniek hierachter is al redelijk verouderd. TenX gaat er voor zorgen dat jij jouw broodje shoarma met elke cryptocoin kan betalen.

Hoe ze dat doen?

Dan gaan we je nu uitleggen.

Koop direct TenX met iDeal

Wat is tenX?

TenX is een combinatie van een digitale bankrekening en een fysieke debitcard die je kan gebruiken om met cryptovaluta te betalen in elke winkel, ook als ze geen cryptocurrency accepteren. Op de kaart zelf vind de verrekening plaats.

Dit klinkt tegenstrijdig maar dat is het niet. Stel je voor; In de boekenwinkel wil je graag een boek kopen. Je kan alleen cash betalen of met creditcard, maar jij wil helemaal niet betalen met euro’s. Crypto valuta’s zijn de toekomst en als ze dit niet accepteren dan koop je liever niks. Toch? TenX heeft hier een oplossing voor.

Stel dat jij de volgende crypto’s op je TenX account hebt staan;

  • 0.56 Ethereum
  • 2.3 Dash
  • 0.0032 Bitcoin

Omdat jouw coins ook gekoppeld zijn op je debitcard / creditcard, die ondersteund wordt door VISA, kan je met jouw TenX kaart betalen. De door jouw gekozen valuta wordt omgeruild in Euro en vervolgens wordt de betaling doorgevoerd.

tenx creditcard
Zo ziet de kaart eruit.

Veel potentie

In onze ogen heeft het TenX PAY project veel potentie. Het kan er voor zorgen dat bitcoin en andere altcoins daadwerkelijk massaal gebruikt gaan worden in onze dagelijkse economie. Op dit moment ondersteunt het verschillende munten; Dash, Bitcoin, Ethereum en alle ERC20 tokens. Wat zeer in het voordeel spreekt is de samenwerking met Visa. Visa heeft toestemming gegeven om geautoriseerde kaarten uit te geven. Inmiddels zijn er al meer dan tienduizend kaarten uitgegeven en wordt er al massaal gebruikt gemaakt van TenX. Op YouTube zijn verschillende video’s te zien van mensen die in de supermarkt of een café betalen met de kaart.

Een ander project dat zich richt op het dagelijkse gebruik van digitale currency is Request Network.

TenX koers

 

Als we naar de hele geschiedenis van de TenX koers en prijs kijken, zien we dat deze nog niet echt een duidelijke trendlijn naar boven heeft gezien. Dit kan betekenen dat mensen niet in het product geloven of dat mensen nog niet van het product op de hoogte zijn. De community op fora als Reddit en Bitcointalk zijn ook minder groot dan van andere projecten. Het is goed dat ze een samenwerking hebben met Visa en in de toekomst ook Mastercard, maar de eindgebruiker zelf zal ook bereikt moeten worden.

TenX kopen

TenX is absoluut een interessant product. Kan deze crypto de massa bereiken? Dan is er nog veel mogelijk.

Koop direct TenX met iDeal

Bronnen
Officiële website: https://www.tenx.tech/
Wallet: Zie website
Reddit: https://www.reddit.com/r/TenX/
Koers: CoinMarketCap