Switcheo (SWTH)

switcheo exchange

Als fervent cryptobelegger zal je het misschien wel herkennen: de ontdekking van een ICO met waanzinnige potentie. Helaas zijn deze pareltjes steeds vaker niet direct verhandelbaar op de exchanges van jouw voorkeur.

Maar….

Switcheo exchange biedt uitkomst! Hoe dat werkt? Dat lees je hier.

Inhoud

Wat is Switcheo?

Switcheo is een gedecentraliseerd handelsplatform voor cryptovaluta op de NEO-blockchain. Op een decentralized exchange (DEX), kunnen gebruikers direct met elkaar in cryptocurrency handelen.

Doordat de gebruikers direct met elkaar verhandelen, is er geen tussenpartij nodig. Het onnodig maken van de zogeheten ‘middle man’ is een van de focuspunten van blockchain toepassingen. De DEX, in dit geval Switcheo, speelt alleen een faciliterende rol.

Switcheo is als een van de eerste NEP5-tokens in omloop gebracht. NEP5-tokens zijn tokens die gebouwd zijn op de NEO-blockchain. Daarmee zijn ze vergelijkbaar met ERC-20 tokens, welke draaien op de Ethereum blockchain.

De ICO van Switcheo Network vond plaats in maart 2018 en haalde ruim 3 miljoen euro op. In totaal zullen maximaal 100 miljoen tokens worden verspreid. SWTH tokens kunnen worden opgeslagen in de officiële wallet van NEO, de NEON wallet. De Switcheo tokens (SWTH) worden op het platform gebruikt om de transactiekosten van te betalen. Alle SWTH tokens die worden gebruikt om kosten van te dekken zullen worden verbrand. Dit zal er in theorie voor moeten zorgen dat het aanbod afneemt, en de vraag toeneemt (mits het platform veel gebruikt gaat worden). Dit zal kunnen gaan zorgen voor een stijging van de Switcheo prijs. Een munt die van een soortgelijk concept gebruikt maakt is Binance Coin.

DEX voordelen

Switcheo exchange is ontworpen als reactie op de groeiende populariteit van op NEO gebaseerde projecten. De achterliggende gedachte is om beleggers een manier te bieden om NEO en NEP-5 tokens te verhandelen, zonder de noodzakelijke tussenkomst van gecentraliseerde beurzen. Alleen wat zijn nou de voordelen van Switcheo en andere gedecentraliseerde exchanges? Binance werkt toch prima?

Ja, Binance werkt zeker prima. Een DEX heeft echter zeker een aantal voordelen;

  • Lagere transactiekosten wegens het ontbreken van een tussenpartij
  • Moeilijker om te hacken, gezien er geen centraal ‘acces point’ is
  • Gebruikers hebben hun coins en private keys volledig in eigen beheer
  • DEX zijn grenzeloos, er zijn geen landelijke restricties op van toepassing

SWTH koers

 

Via cryptouniversity blijf je altijd op de hoogte van de laatste SWTH koers. De meest recente prijs wordt elke minuut ververst zodat je altijd de juiste data voor je hebt.

Kans van slagen

Gezien de opkomende interesse en de potentie van DEX’s, is Switcheo zeker een van de interessantere projecten op die draaien op NEO. Hoewel veel gebruikers geïnteresseerd zijn in decentralized exchanges, kunnen deze alleen slagen als wordt voldaan aan een aantal punten. DEX’s werken met een techniek genaamd atomic swaps. Deze techniek zorgt ervoor dat je een bepaalde cryptocurrency kan omruilen in een andere coin. Switcheo maakt al gebruik van deze technologie. Een ander belangrijk aspect voor een DEX om succesvol te zijn is liquiditeit. Dit houdt in dat er genoeg gebruikers actief zijn en gebruik maken van het platform. Wanneer ik munt A wil verkopen voor munt C, moet er wel iemand zijn die deze ruil wil doorvoeren. Als het platform niet actief wordt gebruikt kan het heel lang duren voordat de order wordt vervuld. 

Gelukkig lijkt SWTH het een stuk beter te doen dan de gemiddelde gedecentraliseerde exchange. Het project heeft dan ook zeker voldoende potentie om eventueel in te investeren.

Switcheo kopen

Lijkt jou dit project interessant? Je kan gemakkelijk Switcheo kopen aan de hand van de volgende 4 stappen. Een account aanmaken kost slechts een paar minuten.

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus.
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met Bitcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen
Officiële website: switcheo.network
Wallet, whitepaper en roadmap: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap