Substratum (SUB)

Substratum SUB

We gaan het hebben over Substratum (SUB), een cryptocoin met een fanatieke en betrokken community. Is het verstandig om Substratum te kopen? Misschien wel.

Een ding is zeker; het is een prima product dat makkelijk door mensen over de hele wereld gebruikt kan worden.

Wat het precies is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn lees je in dit hoofdstuk.

Koop direct Substratum met iDeal

Wat is Substratum?

Substratum is een gedecentraliseerde vorm van het internet. Het is een open-source platform waarbij iedereen zijn computernetwerk kan inzetten om het wereldwijde internet toegankelijker te maken. Of zoals ze het zelf omvatten:

“Substratum is the foundation of the decentralized web”.

En dat is zeker nodig. Landen als China, Iran en Rusland blokkeren bepaalde websites en content waarvan zij niet willen dat de bevolking deze kan zien. Er zijn wel bepaalde softwareprogramma’s waarbij de gebruiker zich op een IP adres van een server in een ander land aansluit. Hierdoor kunnen ze toch toegang krijgen tot websites die door de regering zijn geblokkeerd. Software waarbij je van een ander IP adres gebruik kan maken worden VPN’s (Virtual Private Network) genoemd.

Toch is dit geen ideale oplossing. Zo moeten mensen eerst bepaalde software downloaden. Dit is toch een bepaalde drempel voor veel gebruikers. Een ander probleem is dat regeringen ook de IP-adressen blokkeren waar de VPN’s gebruik van maken. Substratum lost dit probleem op.

Hoe het werkt

Iedereen kan zijn computernetwerk beschikbaar stellen aan het Substratum netwerk. Dit wordt een Node genoemd. Internetgebruikers maken gebruik van jouw netwerk en in ruil hiervoor krijg je betaald. Het is voor iedereen mogelijk om zo een Node te runnen in een paar klikken.

Er zijn en aantal andere cryptocurrency die hetzelfde doel hebben, maar die zijn een stuk minder ontwikkeld. Substratum heeft het grote voordeel dat gebruikers geen speciale software hoeven te downloaden. Ook hoeven websites die zich willen aansluiten hun domeinnaam niet te veranderen wat bij veel concurrenten wel het geval is.

Substratum koers

De currency is nog niet zo lang verhandelbaar. Toch is de koers erg snel gestegen, mede dankzij de inzet van marketing. Er wordt veel gecommuniceerd met de community, onder meer door het inzetten van toegankelijke YouTube videos.

Substratum (SUB) kopen

Je kan heel simpel in een paar stappen Substratum kopen door onderstaande stappen te volgen. Als je geloofd in de toekomst van een gedecentraliseerd web moet je er snel bij zijn. De ontwikkeling loopt voor op concurrenten en in de cryptomarkt kan de waarde van een digitale munt zeer snel stijgen.

Koop direct Substratum met iDeal

Bronnen
Officiële website: https://substratum.net/
Wallet: Alle wallets die erc20 tokens ondersteunen, Bitcoin Meester of Binance
Koers: CoinMarketCap