Stratis (STRAT)

stratis coin
We krijgen de laatste tijd veel verzoeken om Stratis te behandelen. En dat is niet voor niets. Het is een interessant project en heeft een aantal bijzondere eigenschappen.

Wat zijn deze eigenschappen, en waarom is het zo interessant?

Lees verder en leer alles wat je moet weten!

Koop direct Stratis met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €20 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Wat is Stratis?

Stratis is een gedecentraliseerd blockchain platform dat gebruik maakt van C#. Bedrijven kunnen aparte applicaties bouwen op de Stratis blockchain. Deze applicaties worden opgeslagen op vertakkingen van de hoofdchain, genaamd private sidechains.

In zekere zin hebben ze hetzelfde idee als Ethereum. Een gedecentraliseerd platform maken waar andere bedrijven dapps voor kunnen ontwikkelen. Een groot verschil is dat Ethereum geen gebruik maakt van Proof of Stake maar het verouderde Proof of Work. Op termijn zal echter worden overgestapt op POS. Maar Stratis heeft nog een aantal redenen waarom het erg succesvol kan worden.

C# en private sidechains

Laten we beginnen met de codetaal (C#) die is gebruikt om de basis neer te zetten. C# is behoorlijk gebruiksvriendelijk. Het is sneller en makkelijker te leren dan Solidity, de codetaal binnen Ethereum. Hierdoor biedt Stratis een oplossing voor elke developer die graag wil beginnen met het bouwen van dApps (decentralized applications) maar geen Solidity wil leren.

Een ander groot voordeel zijn de sidechains. Alle dApps zullen niet in de hoofd blockchain verwerkt worden maar in vertakkingen. Deze vertakkingen worden private sidechains genoemd. Deze vertakkingen zorgen ervoor dat het netwerk snel blijft werken, ook als er na enkele jaren heel veel applicaties op zijn gebouwd. Het is mogelijk om private sidechains te verbergen voor anderen. Dit is interessant voor bedrijven die applicaties op Stratis bouwen voor intern gebruik.

stratis sidechains
Werking tussen hoofdchain en sidechains.

Moet je hier in investeren?

Hierin moet je een onderscheid maken tussen korte en lange termijn. Op korte termijn komen er een aantal interessante ICO’s op de markt (ten tijde van schrijven). Over het algemeen zorgt dit voor forse prijsstijgingen. Niet geheel onterecht want het is een teken dat het platform daadwerkelijk gebruikt wordt.

Voor langere termijn is het een grotere gok. Hoewel wij overtuigd zijn van Stratis, zijn wij ook overtuigd van Lisk, NEO en ETH. Lisk draait bijvoorbeeld op Javascript, een codetaal die nog simpeler is dan C#. Ook zal de marketingmachine hierachter op volle toeren gaan draaien in 2018. Om inzicht te krijgen in welke cryptocurrency wij geïnvesteerd hebben kan je lid worden. Als lid krijg je toegang tot onze portfolio, technische analyses en maandelijkse koop- en verkooptips.

Stratis (STRAT) koers

 

Volg de live Stratis koers en huidige prijs. Het linkerveld geeft de huidige positie in de market cap lijst weer. Alle gegevens worden elke minuut ge-update zodat we je de live prijs kunnen tonen.

Stratis kopen

Met een toenemend aantal ICO’s kan het een interessant moment zijn om Stratis te kopen.
Door gebruik te maken van Bitvavo betaal je altijd de laagste prijs en voorkom je hoge commissies.

Koop direct Stratis met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €20 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: stratisplatform.com
Wallet: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap