Steem (STEEMIT)

steem steemit

Wat is Steemit

Steemit is een gedecentraliseerd sociaal blockchain platform, dat de mogelijkheid geeft aan iedereen om geld te verdienen met zijn of haar content. Goede content wordt beloond met Steem, de crypto binnen het Steemit platform. Het is te vergelijken met Reddit, alleen dan met een geïntegreerd beloningssysteem.

Koop direct Steem met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Hoe het werkt

We hebben dus 2 elementen die met elkaar samenwerken. We hebben Steemit, het platform. En we hebben Steem, de cryptocurrency binnen het platform. Het platform is een soort online magazine waar iedereen content voor kan schrijven. Als deze content door veel mensen wordt gewaardeerd zal de schrijver ervan worden uitbetaald in Steem. Ook niet-schrijvers kunnen betaald krijgen. Dit gebeurd wanneer zij veel communiceren met het netwerk door aan te geven welke artikelen goed zijn en door te reageren op artikelen.

Hoewel het mogelijk is om coins zelf te minen, creëert Steemit zelf elke dag nieuwe currency. Deze worden verspreid over gebruikers van het netwerk. Niet iedereen ontvangt dagelijks Steem coins. Alleen de schrijvers van content met veel ‘votes’ of personen die erg actief zijn. Votes zijn vergelijkbaar met likes op bijvoorbeeld Facebook. De coins die gebruikers ontvangen kunnen omgeruild worden voor bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of euro’s. Dit gebeurd op zogeheten crypto exchanges.

Welk probleem lost het op?

In tegenstelling tot veel andere blockchain projecten, zitten we hier met een echt probleem en een echte oplossing. Contentmarketing is een van de grootste vormen van marketing binnen de online wereld.

Er is echter een probleem. Er valt niet direct geld mee te behalen. Content marketeers schrijven content en trekken daarmee bezoekers aan. De content marketeers worden echter niet beloond voor hun uitstekende content. Het werk dat zij gedaan hebben levert pas geld op wanneer de bezoeker op een advertentie klikt of een specifiek product koopt.

Er zijn kranten en online magazines die bezoekers verplichten om abonnementen te nemen, voordat ze toegang krijgen tot alle online content. Dit is een verdienmodel dat gedoemd is om te mislukken. De cijfers laten zien dat de jongere generatie zelden bereid is om vooraf te betalen voor content. Wel zijn we bereid om goede content te belonen, nadat we hebben kunnen bepalen of het de beloning ook waard is. Steemit zorgt ervoor dat schrijvers betaald worden op basis van hoe andere gebruikers de content waarderen. Dit zorgt voor betere kwaliteit content, maar ook objectievere content.

3 verschillende cryptocurrency

Het Steemit platform heeft naast Steem nog 2 currencies; Steem Power en Steem Dollars.
Elke cryptocurrency heeft zijn eigen functie en toepassing.

Steem

Steem is de currency die je net als andere crypto’s kan kopen en verkopen op verschillende crypto exchanges. In principe zou de prijs hiervan op langere tijd omlaag moeten gaan omdat er steeds meer nieuwe tokens bijkomen. Alleen doordat het platform ook steeds populairder wordt compenseert het weer waarop de koers over het algemeen omhoog is gegaan.

Steem Dollar

De prijs van de Steem Dollar is bedoeld om stabiel te blijven. Om de stabiliteit te behouden is deze valuta gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar. 50% van de beloning die gebruikers krijgen wordt uitbetaald in deze valuta.

Steem Power

Steem Power tokens kunnen pas verkocht worden nadat deze minimaal 13 weken in je bezit zijn geweest. Dit voorkomt dat grote hoeveelheden in één keer op de markt gedumpt worden. Dit zou namelijk voor een grote prijsdaling kunnen zorgen.

Het lang vasthouden van Steem Power levert een groot voordeel op. Hoe meer je van deze currency in je bezit hebt, hoe meer autoriteit je hebt op het Steemit platform. Wanner je als bezitter hiervan een artikel upvote, telt jouw stem zwaarder mee en zal je dus ook beter beloond worden.

Steem koers

 

Overzicht van de live steem koers in Euro’s. De marketcap is het totaal van de huidige waarde X het aantal coins dat in omloop is.

Steem kopen

Waarom zou je Steem kopen? Steemit zal de komende jaren alleen maar groeien. Het is een uitstekend platform waar schrijvers en lezers elkaar ontmoeten. Veel artikelen zijn van goede kwaliteit, en hoe meer mensen er gebruik van zullen maken, hoe beter de kwaliteit zal worden.

Koop direct Steem met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: steemit.com
Founders: Ned Scott, Dan Larimer (BitShares founder)
Wallet: In je account op de website
Prijs / Koers: CoinMarketCap