SONM (SNM)

sonm logo

Blockchain technologie valt revolutionair te noemen en datzelfde geldt wellicht ook voor SONM. Diverse industrieën als de gezondheidszorg en de overheid plukken de vruchten van de brede toepassingen.

Koop direct SONM met iDeal

In dit artikel kijken we naar SONM, een ambitieus project dat streeft om een oplossing te bieden voor deze factor van kritiek.  

Wat is SONM?

SONM staat voor Supercomputer Organized by Network Mining. Het project wil een netwerk creëren van aangesloten computers om op deze wijze een zogeheten supercomputer te maken. De toepassing van de supercomputer, ook bekend als een “Decentralized fog computing platform“, is een veilige en kosten-efficiënte oplossing te bieden voor algemene doeleinden.

Voorbeelden van toepassingen van deze supercomputer zijn hosting, wetenschappelijke berekeningen en diverse analyses op het gebied van Big Data. De ongebruikte computerkracht van de supercomputer kan wereldwijd worden ingezet door gebruikers van het SONM netwerk.

Om geld op te halen voor het ambitieuze project, startte SOMN in 2017 een ICO. Deze ICO werd een denderend succes, aangezien de maximale market cap van maar liefst 42 miljoen dollar al binnen vier dagen werd opgehaald.

Verkoop je ongebruikte rekenkracht

Het platform biedt diensten aan voor verkopers en kopers. Verkopers kunnen hun niet gebruikte rekenkracht van apparaten beschikbaar stellen in ruil voor SNM tokens. Dit concept is niet nieuw. Veel cryptocurrencies bieden deze mogelijkheid aan. Wat SONM wel bijzonder maakt is dat je niet alleen de ongebruikte power van je computer kan verkopen, maar ook die van andere apparaten zoals game consoles (Playstation) en smartphones.

Kopers kunnen op hun beurt het SOMN netwerk gebruiken om computerkracht te kopen als alternatief voor gecentraliseerde cloud diensten.

Wallets

Het platform van SONM is gebaseerd op de Ethereum blockchain. Derhalve kunnen de Ethereum wallets worden gebruikt om jouw SNM-tokens te stallen. Het team van SONM zoekt interactie met haar community via reddit, Telegram, gitHub en Facebook. Blijf via deze kanalen en via CryptoUniversity ook op de hoogte van het laatste nieuws over het project.   

SONM koers

Met Cryptouniversity.nl blijf je altijd op de hoogte van de meest recente SONM koers.

De potentie

Het ambitieuze project van SONM kan een grote rol gaan spelen in de nabije toekomst. De hoeveelheden data die we dagelijks verwerken wordt steeds groter en volgens voorspellingen van het team, zullen er in 2030 honderd miljard apparaten in contact staan met het internet. Veel van deze apparaten zullen de mogelijkheid krijgen om hun rekenkracht beschikbaar te stellen aan het platform. Binnen deze buitenproportionele golf van connectiviteit en digitale transacties, maakt SONM het mogelijk dat een nagenoeg oneindige hoeveelheid data gestreamd kan worden via aangesloten apparaten. Deze dienst is vergelijkbaar met cloud diensten, maar de diensten van SONM zijn kostenefficiënter, veiliger en sneller zijn dan bestaande cloudservices. Daarnaast brengt de dienst van SONM met zich mee dat data decentraal wordt opgeslagen.

Het project heeft te kampen met concurrentie op de markt, waarvan Golem ongetwijfeld de belangrijkste is. Hoewel beide projecten soortgelijke diensten aanbieden, is SONM veel meer onder de radar gebleven. Zolang het team hard blijft werken aan verdere ontwikkeling en marketing verwachten wij dat er nog wel een koersstijging op komst is. 

SONM kopen

Zie jij veel potentie in dit project? Het cloud computing platform speculeert op de toenemende trend van apparaten die met het internet zijn verbonden. SONM kopen doe je in 1 stap via Bitcoin Meester!

Koop direct SONM met iDeal

Of in vier stappen via Binance:

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus.
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met Bitcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen
Officiële website: sonm.com/
Wallet, roadmap en whitepaper: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap