Request Network (REQ)

Request Network REQ
We gaan het hebben over Request Network, kort afgerond als REQ. Request Network is zoals ze zelf al aangeven, ‘een gedecentraliseerd netwerk voor betaalverzoeken’.

“Alweer een betaalcurrency?” denk je misschien. Maar deze is oprecht anders.

In dit artikel zullen we samenvatten wat de USP’s zijn van REQ en hoe de toekomst eruit ziet.

Koop direct Request Network met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Het Paypal van de toekomst

Vele fans van deze cryptocurrency refereren naar Request als paypal 2.0. Met een huidige beurswaarde van ruim 90 miljard dollar klinkt dat veelbelovend. Maar er zijn meerdere kapers op de kust. Dus laten we kijken waarom Request Network zo speciaal is.

“Al wordt dit netwerk slechts 10% de grootte als Paypal, dan zal de Request koers alsnog vele malen stijgen.”

Momenteel hebben we verschillende currencies die bedoeld zijn als digitale valuta. Denk aan Bitcoin, Ripple en Monero. Het probleem is dat deze allemaal afzonderlijk van elkaar werken. Als we de oprichters mogen geloven kunnen deze allemaal verbonden kunnen  worden in de toekomst. Onderstaande voorbeeld laat zien hoe dat er in de praktijk uit gaat zien:

Kelly heeft een etentje voorgeschoten voor Sanne. Het bedrag dat Kelly heeft voorgeschoten was 50 €. Kelly wil graag uitbetaald krijgen in Bitcoins en stuurt daarom een betaalverzoek naar Sanne. Er is echter één probleem; Sanne heeft alleen maar Litecoin. Het Request netwerk zorgt ervoor dat de Litecoins, ter waarde van 50€ automatisch wordt omgezet naar Bitcoins. Zo kan elke ondersteunde cryptovaluta met elkaar verbinden.

Bovenstaande voorbeeld is te vergelijken met een doorontwikkeling met de Tikkie! app die veel wordt gebruikt. REQ zal echter ook gebruikt kunnen worden voor betalingen van salarissen of het kopen van online producten. En in de roadmap en whitepaper staat ook vereld dat het mogelijk wordt om van fiat (‘echt geld’) om te wisselen naar cryptocurrency. De fee’s zullen een stuk lager gaan uitvallen als dat bij Paypal gebruikelijk is. Wat handig is om te weten is dat je zelf geen REQ tokens nodig heb om gebruik te maken van het netwerk. Dit is een zeer groot voordeel ten opzichte van andere transactie gerichte blockchain technologieën. Op dit moment werkt het bedrijf nog met de Ethereum blockchain. Mocht Ethereum hun schaalbaarheidsproblemen neit kunnen oplossen in de nabije toekomst zal er worden overgestapt op een ander platform.

req toepassingen
Het netwerk zal meer toepassingen krijgen dan ‘slechts’ particuliere betaalverzoeken

Samenwerkingen

Er zijn al een aantal samenwerkingen bevestigd. Een daarvan is een samenwerking met Kyber Network. Kyber is een gedecentraliseerd exchange platform die altijd liquiditeit garandeert. Dat betekent dat ze garanderen dat elke cryptovaluta op elk moment van de dag is om te zetten in een andere crypto. Ook de ING group (van de ING bank) is maandelijks in gesprek met de oprichters achter het platform. Beide bedrijven hebben zelfde soort belangen en zijn nu aan het kijken of Request Network in de toekomst geïmplementeerd kan worden in ING. Daarnaast zijn er nog actieve partnerships met Quantstamp (QSP), Aragon en 0x.

Request toekomstverwachting / prijs

De voortekenen voor deze digitale munt zijn zeer positief. Om te beginnen heeft de toepassing van het platform zelf ontzettend veel potentie. Al wordt dit netwerk slechts 10% de grootte als Paypal, dan zal de Request Network koers alsnog vele malen stijgen. En zodra de hele blockchain economie volwassener wordt verwachten wij ook dat er steeds meer echt gebruik van de technologie gemaakt gaat worden. Wat hierin meewerkt is het feit dat je zelf geen REQ coins hoeft te bezitten om gebruik te maken van het netwerk. In de toekomst hoef je dus, net als bij Tikkie!, slechts de applicatie te downloaden.

Daarnaast is het goed om te weten dat er een grote investeerdersmaatschappij achter Request Network zit. Y combinator is de investeringsmaatschappij achter vele succesvolle startups waaronder Reddit, AirBNB en Dropbox. Het zou zomaar kunnen dat de technologie als eerste bij deze bedrijven wordt ingevoerd, al is dat slechts speculeren.

Request Network kopen

Geloof jij in de toekomst van REQ? Je kan Reguest Network kopen voor de meest gunstige koers:

Koop direct Request Network met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Officiële website: https://request.network/
Koers: CoinMarketCap
Wallet: Nog geen officiële wallet, je kan elke wallet gebruiken die EC20 tokens ondersteunt