Qtum (QTUM)

QTUM kopen
QTUM is op het moment van schrijven een cryptocurrencie die bij velen nog onbekend is. Dat terwijl de token het beste te omschrijven valt als een mix tussen Bitcoin en Ethereum.
Toepassingen zijn IoT, oracles en nog veel meer.

Zo’n mix biedt potentie, toch? Wij zochten het voor je uit.

Koop direct Qtum met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Wat is QTUM?

QTUM is een blockchain platform dat zowel smart contract functionaliteiten als transacties biedt. Door veel mensen wordt QTUM omschreven als een combinatie van Bitcoin en Ethereum.

Smart contracts zijn stukjes code op de blockchain, die het mogelijk maken om digitaal een contract met iemand overeen te komen. Hiervoor zijn geen tussenliggende partijen voor nodig, waardoor 2 partijen met elkaar een contract overeen kunnen komen. 

Daarnaast wenst QTUM als betalingsplatform gebruikt te worden. Groot verschil met Bitcoin is dat de QTUM blockchain gebruik maakt van zogeheten Proof of Stake in plaats van Proof of Work om transacties mee te verifiëren. Hierdoor is de blockchain bijvoorbeeld energiezuiniger dan de Bitcoin blokchain. Het doel van QTUM is om het go-to platform te zijn voor bedrijven uit verschillende sectoren, waaronder mobiele telecommunicatie en de financiële sector.

Je QTUM coins veilig bewaren

De officiële wallet, de QTUM Core, is beschikbaar als applicatie voor desktop, mobiel en als webapplicatie. De QTUM wallet is erg makkelijk in gebruik. Daarnaast is QTUM compatibel met de Ledger Nano S, de meest veilige optie om je coins te bewaren. QTUM is erg actief op haar social media kanalen en heeft een overzichtelijk forum.

Roadmap

qtum roadmap

De roadmap is duidelijk en uitgebreid. Sommige elementen zijn inmiddels al opgeleverd, zoals de mobiele wallets. De meest interessante elementen vinden we aan het einde van de roadmap, zoals de dapp store. Dit zal een online platform zijn waar gedecentraliseerde applicaties kunnen worden gedownload. Hiervoor zal eerst de SDK af moeten zijn. De SDK is het software development kit waarmee developers dapps kunnen bouwen op de QTUM blockchain.

QTUM koers

Benieuwd naar de live QTUM koers in euro? Bovenstaande widget geeft je het antwoord.

Verwachtingen van de prijs

Al met al zijn onze verwachtingen redelijk positief. QTUM heeft het vertrouwen van grote Chinese investeerders al gewekt en de Aziatische markt is misschien wel de belangrijkste speler in de cryptowereld. Aziatische bedrijven zullen niet zo snel met Europese platformen werken. Daarom is het verstandig om minimaal één Aziatisch georiënteerde cryptocurrency in je portfolio te hebben.

Hoewel de mogelijkheid van smart contracts een voordeel is voor Qtum, zien diverse kenners het echter als een nadeel dat de smart contracts gebruik maken van het (UTXO) model van Bitcoin. Smart contracts met dit model zouden verschillende beperkingen hebben.

Een ander vraagteken is het mogelijk discutabele verleden van de oprichter Patrick Dai. Hoewel nooit bewezen, is hij in het verleden beschuldigd van de diefstal van zo’n 200 bitcoin van het BitBay project. Precieze prijsvoorspellingen zijn niet te doen, maar een gokje is het zeker waard, zolang je maar verspreid over verschillende soorten coins en toepassingen.

QTUM kopen

QTUM kopen met bijvoorbeeld Ideal kan makkelijk en snel. Betaal altijd de laagste prijs!

Koop direct Qtum met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: qtum.org
Wallet, roadmap en whitepaper: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap