Power Ledger (POWR)

power ledger
Er is steeds meer interesse in duurzaamheid. Een onderdeel hiervan is groene, en lokale energie. Power Ledger (POWR) speelt hier op in met een gedecentraliseerde energiemarkt op basis van blockchain techniek. De vraag die we in dit stuk proberen te beantwoorden is;

Wordt Power Ledger de AirBNB van de energiemarkt…?

Lees hieronder wat het nou precies is, hoe het werkt en of het een goede investering kan zijn.

Koop direct Power Ledger met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu handel gratis tot € 1000.

Wat is Power Ledger

Power Ledger is een gedecentraliseerd handelsplatform voor zonne-energie. Consumenten die energie opwekken met zonnepanelen kunnen hun overtallige energie verkopen aan andere consumenten. Consumenten die geen zonne-energie opwekken kunnen voor een voordelig bedrag energie opkopen van anderen.

Er zijn 2 cryptocurrency binnen het netwerk; Powr en Sparkz.
Lees hier ons artikel; Wat zijn cryptocurrency?

Hoe het werkt

Het bedrijf is opgericht in Australië en wordt gesteund door de Australische overheid.
Het Power Ledger netwerk maakt gebruik van de blockchain van Ethereum. De huidige energiemarkt is totaal niet geschikt voor verkoop van opgewekte stroom tussen consumenten. Er bestaan wel initiatieven waar een consument hun opgewekte stroom kunnen verkopen aan energiebedrijven, maar de prijs die zij hiervoor krijgen is heel erg laag. Dat komt omdat het energie bedrijf zelf een commercieel belang heeft. Ook is het natuurlijk mogelijk om als consument groene stroom in te kopen. Ook hier is de prijs echter bovengemiddeld hoog.

Met het Power Ledger netwerk zullen consumenten met zonnepanelen een hoger bedrag ontvangen voor opgewekte stroom, terwijl consumenten die stroom willen kopen minder hoeven te betalen.

Toekomstverwachting

Er zijn een aantal factoren die in het voordeel spreken van dit project. Het team bestaat uit een grote groep bestaande uit Full stack developers en experts op het gebied van energie en blockchains. Ten tweede wordt Power Ledger gesteund door de overheid en zijn er al tests uitgevoerd in kleine woonwijken in Australië. Dit is een groot verschil met veel andere projecten die slechts een whitepaper hebben maar nog geen werkend product. Vaak is het de vraag of de theorie wel in de praktijk kan worden gebracht. Dit kan er zeker voor zorgen dat gebruik van de technologie in een stroomversnelling raakt.

Op de roadmap zien we dat in Q2, het bedrijf zich meer gaat focussen op marketing gerelateerde zaken. Ook zullen er waarschijnlijk een paar nieuwe partnerships worden aangekondigd. Vaak leidt dit tot extra waardestijging van een currency.

Power Ledger koers

 

Op 1 november 2017 werd het mogelijk om POWR tokens te kopen en verkopen op verschillende exchange platformen. Op het moment van schrijven is de Power Ledger koers al meer dan 10 keer zoveel waard als de startprijs. Hierboven zie je de prijs op dit moment, uitgedrukt in euro’s.

Populariteit (Google Trends)

Power Ledger kopen

Als meerdere landen het concept gaan toepassen zal het project de basis vormen van de wereldwijde energiehandel tussen consumenten. In dat geval zal ook de prijs vele malen verder kunnen stijgen.

Koop direct Power Ledger met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu handel gratis tot € 1000.

Bronnen
Officiële website: powerledger.io
Wallet: MyEtherWallet of Binance
Koers / Prijs: CoinMarketCap