Populous (PPT)

populous review
Soms hoeft een blockchain project je niet persoonlijk aan te spreken om alsnog een interessante investering te zijn. Een voorbeeld van een niet zo sexy blockchain toepassing is Populous.

Is Populous echter aantrekkelijk genoeg voor jouw wallet? We zochten het voor je uit!

Koop direct Populous met iDeal

Wat is Populous?

Populous is een peer-to-peer platform voor de uitbesteding van openstaande facturen. Door middel van blockchain technologie wordt de tussenpartij geëlimineerd waardoor het proces sneller en voordeliger wordt.

Momenteel worden openstaande bedrijfsfacturen vaak verhandeld door middel van kortlopende rekeningen bij grote banken die hoge marges hanteren. Dit nieuwe peer-to-peer platform maakt het voor bedrijven met cashflow tekorten echter mogelijk om direct financieringen te ontvangen van investeerders, in plaats van het afsluiten van een dure kortlopende lening bij de bank. Het platform werkt als een op een veiling gebaseerde marktplaats, in die zin dat kopers elkaar kunnen overbieden voor de openstaande facturen. De winnaar van de veiling krijgt dan de hoofdsom plus een soort rente voor de gekochte factuur. Betalingen worden gedaan met Populous’ eigen cryptocurrency; PPT.

De Britse oprichter van Populous, Stephen Williams, is een expert-analist op het gebied van financiën en big data. Hij liet de ICO medio juli 2017 plaatsvinden en wist hiermee in een maand 10 miljoen dollar op te halen. Er zullen in totaal ruim 53 miljoen PPT tokens worden uitgegeven, die draaien op de Ethereum blockchain.

De Wallet

Als investeerder op het p2p platform koop je de facturen met PPT tokens. Er is (nog) geen eigen Populous wallet beschikbaar. Dit is ook niet nodig. Omdat Populous op de Ethereum blockchain werkt is PPT een zogeheten ERC-20 token. Dit houdt in dat je deze coins in alle populaire Ethereum wallets kan opslaan. Een voorbeeld hiervan is MyEtherWallet. Ons advies is echter om een hardware wallet aan te schaffen om je investering op de meest veilige manier op te slaan. 

Populous koers

Verwachting voor 2019?

Door middel van haar blockchain project spreekt Populous een miljardenmarkt aan. In de whitepaper van Populous wordt gesproken over een jaarlijkse totale markt van 2,5 tot 3 miljard. Een systeem waarbij meer geld wordt overgehouden zal voor veel bedrijven aantrekkelijk zijn. Dat de CEO daarnaast al jaren werkt in de invoice-industrie zal betrouwbaarder overkomen dan een paar ontwikkelaars die een systeem hebben ontwikkeld voor een industrie waar ze verder niets van weten.

Wat PPT daarnaast interessant maakt voor investeerders op het p2p-platform, is dat ze een soort rente krijgen op het bedrag van de gekochte facturen. Op het moment dat de factuur betaald wordt door de klant van het bedrijf, ontvangt de investeerder het bedrag van de originele factuur. Het is daarom voor investeerders eenvoudig mogelijk om meer te verdienen dan ze investeren, omdat ze ten eerste rente ontvangen en ten tweede de beloning voor het kopen van de factuur. Dit maakt de investering een stuk veiliger dan de investering in andere volatiele cryptovaluta.

Wat Populous momenteel echter nog belemmert is haar naamsbekendheid. Er is gewoonweg nog te weinig geïnvesteerd in marketing. Veel mensen hebben nog nooit gehoord van Populous en dat komt doordat er nauwelijks moeite wordt gedaan om meer bekendheid te krijgen. Er zullen stappen gezet moeten worden om dit project enig kans van slagen te geven. Het product zelf heeft echter genoeg potentie.

Populous (PPT) kopen

Zit je er zelf aan te denken om PPT te kopen? Investeren in Populous kan nu makkelijk met iDeal!

Koop direct Populous met iDeal

Bronnen
Officiële website: populous.co
Roadmap en whitepaper: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap