OmiseGo (OMG)

omisego (OMG)
OmiseGO is een naam die je vast al eens voorbij hebt zien komen.
Dankzij een groot netwerk binnen de Aziatische markt heeft deze crypto een vaste plek in de huidige blockchain community weten te veroveren.

Wordt het een succes?

Het team is zeer ambitieus dus laten we alle aspecten van OmiseGO eens reviewen.

Koop direct OmiseGo met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Inhoudsopgave

  • Wat is OmiseGo?
  • OmiseGo koers
  • Populariteit / Trending
  • OmiseGo kopen

Wat is OmiseGo (OMG)?

OmiseGo combineert verschillende financiële diensten en services in één platform, met behulp van een blockchain. Hierdoor vormt het een gedecentraliseerd handelsplatform dat betalingen met verschillende cryptocurrency en fiat valuta mogelijk maken.
Om te zorgen dat alle transacties veilig zijn maakt OmiseGo gebruik van de Ethereum blockchain.

OmiseGO is ontstaan uit het bestaande bedrijf Omise, dat al sinds 2013 bestond. Het oorspronkelijke Omise is voornamelijk gevestigd op het doen van betalingen binnen Aziatische E-commerce websites. OmiseGo richt zich ook specifiek op Azië, vooral in de beginfase. Dat heeft te maken met het feit dat de dienst direct grote voet aan de markt kan krijgen in voornamelijk het zuiden van Azië door de specifieke uitdagingen in de regio.
Er zijn in de regio veel arbeidsmigranten die over vele landen verspreid zijn. Denk aan onder andere Japan, Thailand, Singapore en Maleisië. De mobiele wallet is al in ontwikkeling en moet ervoor zorgen dat iedereen in de regio toegang heeft tot het platform.

Een Indonesiër die werkzaam is in Myanmar, kan nu alleen geld naar zijn familie versturen via Western Union of via banktransacties met behulp van SWIFT. Dit kost echter heel veel geld aangezien deze diensten hoge commissies in rekening brengen. Vooral omdat deze arbeiders relatief lage bedragen verdienen, en dus verzenden, is dit een groot nadeel. OmiseGo wil ervoor zorgen dat iedereen die van het platform gebruikt maakt op een gemakkelijke manier bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of Dollars naar elkaar toe kunnen sturen. Het voordeel zal liggen in het feit dat dit gepaard gaat zonder hoge commissies of transactiekosten.

De toekomst

Wat kunnen we verwachten in de toekomst? In tegenstelling tot heel veel blockchain bedrijven in de markt, focust dit project zich op een ‘echt’ probleem. Met het grote netwerk dat het bedrijf al heeft kunnen ze sneller schakelen.

Het team achter het platform is zeer indrukwekkend. Hoewel de meeste namen je waarschijnlijk niet zult kennen, zijn dit bekende namen binnen Azië. Er is één naam die we er apart zullen uitlichten. Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, is één van de adviseurs voor OmiseGo.

Een ander belangrijk aspect is de bevestigde samenwerking met McDonalds Thailand.
In alle ruim 240 vestigingen in het land zal betaald kunnen worden met OmiseGO.

Er is ook een nadeel. Hoewel het idee ambitieus is en er een goed team achter zit, is het hele project slechts een concept. Het is voorlopig nog maar de vraag of alles wat in de whitepaper staat beschreven ook echt ontwikkeld kan worden en wanneer. Er zijn veel andere concurrenten die ook aan soortgelijke ideeën werken.

OmiseGo koers

Het project richt zich vooral in het begin vooral op (Zuid-)Azië. Dit is een markt met vele honderden miljoen mensen en dus een hele interessante markt. Als het project gaat slagen kan de OmiseGo koers nog veel gaan stijgen. Hier beneden zie je de live koers en totale marketcap.

Populariteit (Google Trends)


OmiseGo kopen

Wil je zelf OmiseGo kopen? Volg het onderstaande stappenplan en sla je eigen OMG in.

Koop direct OmiseGo met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: omisego.network
Wallet: Nog niet ontwikkeld, gebruik Binance.
Koers / Prijs: CoinMarketCap