Nxt

NXT verwachting
Veel cryptocurrencies zijn meer dan slechts een digitaal betaalmiddel, ze dienen ook anderenfuncties. Cryptomunten die niet alleen als betaalmiddel gebruikt kunnen worden vallen onder de tweede blockchain generatie. Nxt was een van de eerste uit dit rijtje.

Wat maakt Nxt bijzonder? En waartoe is haar blockchain in staat? We namen dit project onder de loep.

Koop direct NXT met iDeal

Inhoudsopgave

Wat is Nxt?

Nxt is een blockchain project met verschillende functionaliteiten. Hieronder vallen een gedecentraliseerde marktplaats, een data cloud, dApps en een messaging platform. Het consensus algoritme achter het project is Proof-of-Stake.

Nxt wordt gezien als een tweede generatie cryptocurrency, omdat het meer mogelijkheden heeft dan coins binnen de eerste generatie. Een voorbeeld van een cryptocurrency uit de 1e generatie is Bitcoin. Nxt zorgt voor de mogelijkheid tot een gedecentraliseerde marketplace voor valuta, contracten, aandelen en zelfs fysieke goederen. In de toekomst wil Bitcoin deze mogelijkheid ook bieden. Om dit mogelijk te maken is er wel een nieuwe cryptocurrency nodig; Ultracoin.

Belangrijke eigenschappen

Een van de meest essentiële elementen van Nxt is waarschijnlijk de blockchain zelf. Deze is vanaf scratch opgebouwd in Java. Dit is niet helemaal uniek in de blockchain wereld, maar kan wel een voordeel zijn. De meeste altcoins zijn namelijk gebouwd op C++, C# of een andere variant. Java is een programmeertaal waar veel programmeurs bekend mee zijn. De kans op adoptie van het Nxt platform door ontwikkelaars is daarom redelijk groot.

Zoals gezegd werkt Nxt aan de hand van Proof-of-Stake. PoS is kost veel minder energie dan het mechanisme achter Bitcoin (Proof-of-Work). Er zijn meerdere voordelen van dit consensus algoritme. Lees hier meer over welke verschillen er allemaal zijn.

Eind 2013 werd Nxt opgericht door een anonieme softwareontwikkelaar, BCNext. Er zijn in totaal 1 biljoen NXT coins beschikbaar. De NXT coin is de digitale valuta die als het ware fungeert als brandstof voor het Nxt ecosysteem. Zo wordt NXT onder  andere gebruikt voor de transactiekosten en om diverse activa te creëren. Daarnaast kun je NXT uiteraard als betaalmiddel gebruiken. Deze digitale valuta is veilig op te slaan in de officiële wallet van Nxt. Een ander project dat gebouwd is op een vertakking van Nxt is Ardor

Dit zijn alle functies die het platform aanbiedt:

  • Asset exchange
  • Stemmen
  • Berichten versturen
  • Marktplaats
  • Waarde transacties
  • Alias systeem

Nxt koers


Wel of niet in je portfolio?

NXT biedt een verbeterd, nieuw alternatief voor Bitcoin door het overwinnen van een aantal beperkingen en tekortkomingen. De vraag is echter of Nxt ooit in staat zal zijn om Bitcoin te kunnen inhalen als een alternatief voor het verrichten van betalingen. Er zijn inmiddels tientallen andere varianten die hetzelfde kunnen, in in sommige gevallen zelfs meer. Ook besteed het team achter het project meer tijd aan Ardor. 

Veel zal afhangen van de verdere ontwikkeling. Er is echter geen duidelijke roadmap te vinden dus het is moeilijk om een inschatting te maken wat er nog meer staat te gebeuren.

NXT kopen

Investeren in NXT is heel erg simpel. Om NXT te kopen volg je de link hier beneden. 

Koop direct NXT met iDeal

Bronnen
Officiële website: nxtplatform.org
Roadmap, whitepaper en wallet: Zie website
Koers / prijs: CoinMarketCap