NEM (XEM)

Nem crypto

Zoals je gewend bent, behandelen we op Cryptouniversity.nl de potentie van diverse digitale valuta’s. NEM is meer dan het zoveelste digitale betaalmiddel. In dit artikel wordt het NEM project tot in detail behandeld.

Na het lezen ken jij de diverse toepassingen van de blockchain en het potentieel van de XEM coin.

Koop direct NEM met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Inhoudsopgave

  • Wat is NEM?
  • XEM wallet
  • NEM koers
  • Coincheck hack
  • Ons oordeel
  • NEM (XEM) kopen

Wat is NEM?

NEM staat voor ‘New Economy Movement’. Het is een blockchain project met een brede focus aan toepassingen. Binnen deze toepassingen wordt betaald met de cryptocurrency XEM. Voorbeelden van toepassingen van het NEM project zijn gedecentraliseerde p2p-messaging applicaties en de mogelijkheid tot het creëren van digitale assets. 

De meest in het oog springende toepassing van NEM is het gebruik van het zogeheten Proof of Importance principe (PoI). Dit is de onderscheidende factor die NEM zo interessant maakt. Het Proof of Importance principe kan gezien worden als extra stap bovenop Proof of Stake. Proof of Stake is op haar beurt een alternatieve verificatiemethode van transacties ten opzichte van Proof of Work (PoW).

De toepassing van het Proof of Importance principe zorgt er voor dat het minen van XEM veel minder rekenkracht kost dan het minen van cryptocurrencies met PoW. Door de afname in benodigde rekenkracht is minder stroom nodig voor transacties en zijn de transactiekosten minder. Proof of Importance principe onderscheid zichzelf van het Proof of Stake principe doordat beloningen voor het delen van rekenkracht mede worden bepaald door het aantal transacties in plaats van voornamelijk de hoeveelheid cryptocurrency iemand in bezit heeft (stake=bezit). Hierdoor is PoI volgens veel mensen een stuk meer gedecentraliseerd.

Het NEM blockchain project is in 2015 gelanceerd in Japan. NEM is al met succes in gebruik genomen door een belangrijke Japanse bank. NEM maakt de infrastructurele kosten van deze bank 90% goedkoper en internet bankieren veel veiliger. Een ander blockchain project dat zijn oorsprong in Japan heeft is Cardano.

XEM wallet

Via de officiële site valt de NEM Nano Wallet te downloaden voor desktop en mobiel. Uniek aan deze wallet is dat je niet alleen XEM naar andere adressen kan versturen. Het is ook mogelijk om berichten naar anderen te sturen.

Wil je updates over het project op je timeline krijgen? Volg de pagina dan op Facebook en Twitter. Kom je graag in contact met de community? De NEM-community is zeer actief op Reddit!

NEM koers

 

Bovenstaande afbeelding haalt elke minuut de meest recente informatie op. Zo weet je altijd wat de live XEM koers is.

Coincheck hack

Eind januari 2018 was een roerige periode voor NEM en zijn investeerders. Voor ongeveer 500 miljoen $ aan XEM werd gestolen van de Japanse exchange Coincheck. Het is niet de eerste keer dat hackers cryptocurrencies weten te stelen, en het zal ook niet de laatste keer zijn. Het is een van de redenen waarom de echte massa weigert in te stappen. Het beveiligingslek zat niet bij NEM zelf maar bij Coincheck. Toch heeft NEM toegezegd om ruim 90% van de gestolen XEM coins terug te zullen betalen aan gebruikers die slachtoffer waren van de hack.

En daar stopt het niet bij. Men probeert de hackers te achterhalen door de gestolen currency in de gaten te houden. De eerste gestolen munten zijn al ogpedoken op een Canadese exchange website.

Ons oordeel

Het succes op de langere termijn zal afhankelijk zijn naar in hoeverre NEM daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Niet alleen door eindgebruikers, ook door bedrijven en developers. Hiervoor is onder meer een goede marketing strategie van belang. Via Twitter wordt duidelijk dat het team steeds vaker naar buiten treed. Door middel van evenementen op toplocaties probeert NEM zichzelf meer dan ooit in de kijker te spelen om meer exposure  te genereren.

NEM heeft een behoorlijk grote market cap en bestaat al een hele tijd. Er zit een zeer professioneel team achter en ze zijn erg transparant in hun communicatie. Geen zekerheid maar wel belangrijke factoren. Een gokje op NEM kan geen kwaad, maar het is zeker nietg onze topmunt in onze portfolio.

NEM (XEM) kopen

Als jij gelooft dat NEM in prijs gaat stijgen de komende maanden kan het verstandig zijn om NEM te kopen. Dit doe je via onderstaande link:

Koop direct NEM met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: nem.io
Wallet, whitepaper en roadmap: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap