Nano (XRB) (voorheen Raiblocks)

nano xrb raiblocks

In dit artikel behandelen we de cryptocurrency Nano. Voor iedereen die de naam Nano nog niet kent, dat kan kloppen. Op 1 februari 2018 werd Raiblocks officieel hernoemd naar Nano (XRB). Een goede keus denken wij, want Raiblocks klinkt niet erg sexy. Daarnaast wist niet iedereen hoe je het precies moest uitspreken.

Vandaar dus de rebranding naar de nieuwe naam!

Koop direct Nano met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Inhoudsopgave

  • Wat is Nano XRB?
  • Alweer een betaalcurrency?
  • Drie grote voordelen
  • De toekomst van Nano
  • XRB koers
  • Nano kopen
  • Bronnen

Wat is Nano XRB?

Nano / Raiblocks is een digitale currency, volledig gericht op het doen van betalingen.
In tegenstelling tot o.a. Bitcoin maakt Nano geen gebruik van de blockchain maar een een system genaamd Block-lattice. Block-lattice werkt op basis van een ‘DAG’, een Directed Acyclic Graph algoritme. De betaaleenheid binnen het netwerk heet XRB.

Alweer een betaalcurrency?

We horen je al denken; weer een simpele digitale currency? Enig scepticisme is op zijn plaats. Er zijn momenteel al tientallen cryptocurrency die zich richten op betalingen. Met geen enkele van deze digitale valuta kan je in bijna alle winkels terecht. De enige crypto die op grotere schaal gebruikt wordt is de Bitcoin. Maar zelfs de Bitcoin word op steeds minder plekken geaccepteerd.

Kan Nano de eerste digitale valuta worden die op grote schaal gebruikt gaat worden?

Misschien wel. Nano heeft namelijk een oplossing voor bijna alle problemen waar andere munten mee kampen.

Drie grote voordelen

Er zijn voordelen voor elke gebruiker en ontvanger. Deze voordelen moeten ervoor zorgen dat XRB overal in de wereld geaccepteerd wordt als betaalmiddel. Laten we kijken wat deze drie voordelen precies zijn.

  • Geen transactie kosten

Een van de grootst problemen van onder andere Bitcoin of Ethereum is schaalbaarheid. Hoe groter de blockchain wordt, hoe langzamer het systeem gaat werkt, wat vervolgens leidt tot hoge transactiekosten. Toen de BTC prijs op zijn hoogtepunt was koste een transactie meer dan 10$. Niet zo erg als je een auto koopt van een paar duizend euro. Maar als je een bakje koffie wil bestellen betaal je meer aan transactiekosten dan aan de koffie zelf. Er moet wel bij gezegd worden dat er een aantal currencies zijn die veel lagere transactiekosten hebben. Maar bij gebruik van Raiblocks / Nano is er helemaal geen sprake van transactiekosten.

  • Directe betalingen

De technologie achter Nano zorgt ervoor dat betalingen RECHTSTREEKS verwerkt worden. Een transactie die jij doorvoert, is binnen een seconde verwerkt. Dit is heel bijzonder in de cryptomarkt. De meeste coins hebben een transactietijd van minimaal 10 seconden. Sommige crypto’s zelfs minuten tot meer dan een uur.

  • Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk?, vraag je jezelf misschien af. Hoe kan een betaalmiddel nou goed zijn voor het milieu? Dat zit als volgt. Bitcoin maakt gebruik van een systeem genaamd Proof of Work. Dit systeem kost steeds meer energie. We hebben het hier over een energiegebruik dat groter is dan dat van een land als Bulgarije. De block-lattice kost echter vele malen minder energie dan de blockchain.

De enige cryptocurrency die op dit moment vergelijkbaar is met Nano XRB is IOTA. IOTA maakt net als Raiblocks gebruik van een DAG algoritme.

De toekomst van Raiblocks / Nano

Dat Nano een bijzonder product is, is duidelijk. Alleen om grootschalig succes te bereiken is het belangrijk dat winkels Nano XRB als betaalmiddel zullen accepteren. Dit zal nog een tijdje duren. Er zal gebruik gemaakt moeten worden van intensieve marketing om winkeliers bewust te maken van de voordelen die er zijn. Het team is wel op de goede weg, er zijn zelfs al wordpress plugins die je kan implementeren om XRB betalingen toe te staan op je website.

XRB koers

 

De XRB prijs hierboven wordt elke minuut aangepast aan de live koers. Hoe de Nano koers zich in de toekomst zal ontwikkelen is van veel factoren afhankelijk. Sinds de rebrand is het ook mogelijk om deze crypto te verhandelen op Binance. Een goede ontwikkeling aangezien Binance een van de grootste exchanges ter wereld is.

Nano XRB kopen

Denk jij dat Nano het digitale betaalmiddel van de toekomst wordt? Dan kan je hier beneden Nano kopen.

Koop direct Nano met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: Nano.org
Wallet: Nanowallet.io (Nano online wallet)
Koers / Prijs: CoinMarketCap