Komodo coin (KMD)

komodo kmd
Komodo coin ging live na de ICO op 15 oktober 2017. Er is nog steeds heel veel verwarring rondom Komodo; is het een privacy coin? Is het een platform voor dapps of toch voor smart coontracts?

Het antwoord is dat het een combinatie is van alles wat genoemd is.

Koop direct Komodo met iDeal

Bitvavo biedt sinds kort Komodo aan, registreer nu en handel de eerste € 1000 gratis

Inhoudsopgave

Wat is komodo?

Komodo is een platform voor veiligheid en anonimiteit binnen cryptocurrency.
Het biedt supersnelle en anonieme transacties en de mogelijkheid tot het bouwen van eigen dapps, smart contracts en eigen betaaltokens op de Komodo blockchain. Het algoritme werkt op een systeem genaamd Delayed Proof-of-Work (DPoW).

Er zullen veel mensen zijn die Komodo zullen vergelijken met andere privacy coins zoals Verge en PIVX. Dit is niet helemaal juist omdat deze 2 privacy crypto’s zich alleen maar richten op het doen van transacties. Komodo biedt naast het doen van anonieme en veilige transacties nog veel meer mogelijkheden. Zo kan iedereen op de blockchain eigen ICO’s beginnen of smart contracts opstellen. Ook gedecentraliseerde applicaties ontwikkelen wordt mogelijk. Dit allemaal met behoud van anonimiteit. En dat is een bijzondere ontwikkeling.

Atomic swaps

Als je nu van één crypto naar de ander wil omwisselen ben je aangewezen op een exchange of andere tussenpersoon. Dit houdt ook in dat je meer fee’s betaald. Stel dat je van Litecoin naar Ripple wil omwisselen, dan zal je eerst je litecoin in bijvoorbeeld bitcoin moeten omwisselen, voordat je jouw bitcoins kan omruilen naar Ripple. Met atomic swaps kan je van munt X naar munt Y wisselen binnen 1 transactie.

Dit doe je door niet om te ruilen op een exchange maar direct met een ander persoon. Er worden vaste regels opgesteld voor deze ‘ruil’ in een smart contract. De ruil gaat alleen door wanneer beide personen zich houden aan de regels van het smart contract.
Andere munten die ook al succesvol atomic swaps hebben uitgevoerd zijn Vertcoin en Groestlcoin.

atomic swap komodo

Potentie

Heeft dit platform potentie? Wij denken van wel. Het is voor zover de enige blockchain die privacy combineert met smart contracts en dapps. Uiteraard hebben privacy coins altijd een risico voor op de lange termijn. Regulering vanuit overheden zijn een potentiële bedreiging voor cryptocurrency die volledige anonimiteit garanderen.

KMD koers

 

Dit is de live komodo koers en marketcap. Cijfers worden elke minute geupdate. De koers ging live voor minder dan 10 eurocent.

Komodo kopen

Koop je Komodo coin door de volgende stappen te doorlopen. Je kan Komodo kopen als je vertrouwen hebt in de toekomst van dit unieke platform. De prijs zal stijgen op het moment dat meer mensen van deze blockchain gebruik maken.

Koop direct Komodo met iDeal

Bitvavo biedt sinds kort Komodo aan, registreer nu en handel de eerste € 1000 gratis

Bronnen
Officiële website: komodoplatform.com/en
Komodo wallet: zie website -> kopje downloads
Koers / Prijs: CoinMarketCap