Kin coin (KIN)

kin coin crypto

Vrijwel iedere week worden nieuwe blockchain projecten aangekondigd en gelanceerd. Regelmatig is het echter de vraag hoe dit nieuwe project zich staande gaat houden tussen de hevige concurrentie op de cryptomarkt. In essentie lijkt het op de lange termijn succesvol zijn neer te komen op het kunnen bieden van een unieke meerwaarde.

Kin is een voorbeeld van een cryptocurrency project met unieke meerwaarde. Wat maakt Kin zo speciaal? En wat is haar potentie? Wij zochten het voor je uit!

Inhoudsopgave

  • Wat is Kin?
  • Kik Rewards Engine
  • Wallet en andere features
  • Kin koers
  • Potentie
  • Kin kopen

Wat is Kin?

Eind mei 2017 kondigde Ted Livingston, CEO van Kik, aan dat zijn bedrijf in de wereld van de blockchain zou stappen onder projectnaam Kin. Zijn bedrijf Kik had de afgelopen jaren wereldwijd naam gemaakt als gratis berichtendienst voor onder andere de iPad, iPhone en Android toestellen. De dienst is vergelijkbaar met Whatsapp, met als voornaamste verschil dat er geen telefoonnummer nodig is om andere gebruikers toe te voegen. Kik heeft meer dan 100 miljoen gebruikers.

Onder de naam Kin probeert Kik ook een rol van betekenis te kunnen spelen in de blockchain wereld. Kin betekent familie. Daarmee wordt direct de functie van het project omvat, namelijk de creatie van een ecosysteem van apps die allen met elkaar in verbinding staan en onderling samenwerken.

Het ecosysteem van Kin bestaat uit een community en diverse populaire apps. Gebruikers kunnen op diverse manieren met KIN worden beloond voor hun bijdrage aan de community. Vervolgens kan deze hoeveelheid Kin worden uitgeven aan diensten binnen het Kin ecosysteem. Ter illustratie, gebruikers kunnen bijvoorbeeld KIN verdienen door de creatie en verspreiding van waardevolle content en dit verdiende vermogen uitgeven binnen populaire apps of diensten van Kik.

ted livingston
Eerderr richtte Ted Livingston de messenger app Kik op

Kin Rewards Engine

Door middel van Kin wenst Kik een ecosysteem te bouwen dat niet hoofdzakelijk afhankelijk is van de inkomsten uit advertenties. Met de Kin Rewards Engine (KRE) richt KIN zich op de stimulatie van ontwikkelaars om engaging content te ontwikkelen welke er voor zorgt dat gebruikers binnen de apps zullen streven naar beloningen en transacties zullen doen met KIN. Denk bijvoorbeeld aan app-gerelateerde emoji’s om te gebruiken in de Kik chatdienst, welke zowel vrij te spelen zijn binnen de app als te kopen zijn met KIN.

Ontwikkelaars die slagen in de creatie van engaging content, ontvangen proportionele beloningen en bonussen via de KRE. Binnen de apps op het Kin ecosysteem zal het voor bedrijven nog steeds mogelijk zijn om relevante advertenties te weergeven aan gebruikers, echter dan zullen zij hier KIN voor moeten belonen.

Dan misschien wel het meest interessante vraagstuk bij KIN; hoe representeert deze munt haar waarde ten opzichte van andere valuta? Door de KRE probeert Kin partners te werven om deel uit te maken van het Kin ecosysteem. Dit kunnen ontwikkelaars van apps zijn, maar bijvoorbeeld ook organisaties als Soundcloud en Amazon. Des te meer partners zich aansluiten bij Kin, des te meer transacties er zullen plaatsvinden. Des te meer transacties er zullen plaatsvinden, des te meer vraag er zal zijn naar KIN, waardoor zij in waarde zal toenemen. Tegelijkertijd maakt dit de beloningen uit de KRE ook waardevoller, wat het voor partners interessanter maakt om engaging content te creëren voor haar gebruikers.

Om alles te overzien zal de Kin foundation worden ingeschakeld. De Kin foundation zal de KRE beheren en houdt er zicht op dat de belangrijkste facetten van de infrastructuur open en gedecentraliseerd zullen zijn. Er wordt in totaal 10 biljoen KIN uitgegeven.

Wallet en andere features

KIN is een ERC-20 token en werkt derhalve op de Ethereum blockchain. Daarom kan KIN worden opgeslagen in iedere offline en online Ethereum wallet. Als je de tokens online wilt bewaren, dan is de MyEtherWallet een geschikte optie. Wij adviseren je echter om je aangekochte KIN te stallen op een Ether compatibele hardware, zoals de Ledger Nano S. Zo weet je zeker dat je vermogen veilig is opgeslagen.

De komende maanden zullen veel updates naar buiten komen over de voortgang van het Kin project en partners die zich zullen aan sluiten bij het ecosysteem. Houdt daarom de officiële website en de Social Media kanalen goed in de gaten!

Kin koers

 

Bekijk de live Kin koers in de afbeelding hieronder. De prijs wordt weergegeven in Euro’s.

Potentie

Kin belooft een van de eerste meest gebruikte cryptocurrencies ter wereld te worden. Het Kik project speelt in op de trend van verschuiving van Social Media naar chat en heeft daarmee al ruim 100 miljoen gebruikers weten te overtuigen. Als alleen al 10 procent van de huidige Kik gebruikers actief KIN gaat gebruiken, zal het al een zeer succesvol project zijn.

Daarnaast kan KIN met haar meerwaarde een hele beweging in gang zetten. Het biedt namelijk een business-model voor Social media platformen, communities en messengers die geen advertenties willen runnen.

De enige kanttekening voor KIN lijkt de Ethereum blockchain, waarop het project draait. In het verleden is gebleken dat deze blockchain moeite heeft met het verwerken van grote hoeveelheden transacties van veel gebruikers in een korte tijd. Dit is juist de essentie van het gebruik van KIN. Wel wordt op moment van schrijven volop gewerkt om de schaalbaarheid van ETH te verbeteren.

Wij zien een grote toekomst voor KIN in het verschiet. Hoeveel de currency de komende jaren waard zal worden is moeilijk te zeggen. Aannemelijk is echter dat de ontwikkelaars graag zien dat KIN de dollarprijs niet overstijgt, zodat de rekeneenheid eenvoudig blijft te gebruiken in de transacties. Met de huidige koerswaarde is er echter dan nog een onwijze groei mogelijk. Geen enkel project biedt garantie op succes, maar wij worden part of the family!

Kin kopen

Wil je Kin kopen? Volg de stappen hieronder om direct in Kin te investeren.

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus.
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met Bitcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen
Officiële website: kinecosystem.org
Wallet, whitepaper en roadmap: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap