ICON coin (ICX)

icon icx

ICON heeft als motto ‘hyperconnect the world’. ICON coin wordt ontwikkeld door The Loop, een in Zuid Korea gevestigd bedrijf. Hiermee heeft het land na o.a. Japan, China en Rusland ook een eigen cryptocurrency. Dit is interessant omdat Zuid Korea een groot aandeel heeft in de totale cryptomarkt.

Laten we verder lezen om te begrijpen wat het precies is.

Koop direct Icon met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Inhoudsopgave

Wat is ICON

ICON levert een gedecentraliseerd platform dat ervoor zorgt dat verschillende blockchains met elkaar kunnen samenwerken en communiceren. Dit zorgt ervoor dat bedrijven uit verschillende industrieën, zoals de verzekeringssector en de gezondheidssector, relevante data veilig met elkaar kunnen delen. Ook wanneer de programma’s van deze bedrijven op verschillende blockchains werken.

Dit is althans het idee. Er wordt hard aan gewerkt. The Loop, het bedrijf dat de blockchain van ICON ontwikkelt, bestaat uit 25 deelnemers. Dit is een groot team vergeleken met de meeste bedrijven in de wereld van cryptocurrency en blockchain.

Hoe het werkt

Verschillende blockchains kunnen met elkaar samenwerken dankzij smart contracts. Slimme contracten zorgen eigenlijk voor een brug tussen verschillende platformen. We weten al dat blockchain technologie ervoor kan zorgen dat gegevens en transacties veiliger worden verwerkt en opgeslagen. Maar wat is dan de toegevoegde waarde van ICON?

Stel jezelf voor; je moet naar het ziekenhuis om geholpen te worden. Het ziekenhuis zal vragen om te bewijzen dat je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar. Wanneer het ziekenhuis op een andere blockchain werkt dan je verzekeraar, kunnen deze niet met elkaar communiceren. ICON zorgt ervoor dat dit toch wel kan. Door middel van smart contracts zal jouw verzekeraar jouw gegevens kunnen delen met het ziekenhuis zodat je toch snel geholpen wordt. Dit is slechts een voorbeeld  maar er zijn zeer veel toepassingen.

Betalingen gebeuren met de eigen cryptocurrency van ICON, genaamd ICX.

ICON / ICX koers

 

Na de ICO opende de ICX koers met een prijs van 0,4 $. Dit was op 27 oktober. In de bovenstaande afbeelding zie je de live data over te huidige marketcap en de ICON prijs in euro’s.

ICON kopen

ICON heeft een uniek idee en 2 grote voordelen. Deze voordelen maken ICON kopen erg aantrekkelijk. Een voordeel is dat het voor het succes van deze crypto en het platform niet uitmaakt welk blockchain netwerk als winnaar uit de bus komt. ICON richt zich juist op de samenwerking tussen al deze verschillende spelers in de markt.

Wat ook een groot pluspunt is, is het feit dat er een echt bedrijf achter zit; The Loop. The Loop is weer onderdeel van de Dayli Financial Group, een bedrijf met een totale waarde van 4 miljard dollar.

Koop direct Icon met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: icon.foundation
Wallet: In ontwikkeling, gebruik Binance
Koers / Prijs: CoinMarketCap