Golem (GNT)

golem GNT
In de Joodse folklore is de Golem ontstaan uit levenloze materie om een veelzijdig wezen te worden met oneindige kracht en potentieel. Dit is de ideale metafoor voor wat de Golem cryptocurrency probeert te bereiken met haar diensten. Golem wil de wereld ruwe rekenkracht bieden, zodat ze oneindige oplossingen kunnen creëren voor veel urgente vragen en problemen die dringend aan te pakken zijn.

We zullen jullie niet verder bemoeien met genoemde metafoor en overgaan op de potentie van Golem.

Koop direct Golem met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Inhoudsopgave

  • Wat is Golem?
  • Wallet en andere features
  • Golem koers
  • Verwachting
  • Golem (GNT) kopen
  • Bronnen

Wat is Golem?

Golem is een innovatieve technologie, die computerkracht probeert te decentraliseren. Golem heeft het potentieel om als een toegankelijke, gedecentraliseerde, wereldwijde supercomputer te kunnen functioneren.

Het hoofddoel van Golem is om computerkracht toegankelijk te maken voor de deeleconomie. In een deeleconomie worden spullen en diensten onderling uitgeleend tussen particulieren. Het uitgangspunt is hier dat je enkel betaalt voor wat je gebruikt. Het laat zich een beetje vergelijken met het Airbnb principe, waar je je kamer direct aan iemand anders verhuurt als je er zelf geen gebruik van maakt.

In het geval van Golem huur je (ongebruikte) rekenkracht van je computer uit aan het Golem netwerk. De beloning die je hiervoor krijgt uit zich in Golem tokens. Deze beloning wordt bepaald aan de hand van een loterij tussen diverse verhuurders, waarbij één van hen de volledige beloning ontvangt. Golem is opgericht in 2016 en draait op de Ethereum blockchain.

Wallet en andere features

Golem heeft op het moment van schrijven geen eigen wallet ontwikkeld. Je zou er echter voor kunnen kiezen om de Jaxx wallet te gebruiken. Uiteraard kan je jouw coins ook op een exchange bewaren. Het voordeel hiervan is dat je jouw munten op elk gewenst moment kan omruilen of verkopenHoud het gehele Golem project nauwlettend in de gaten via de officiële website, de blog en de socials.

Golem koers

 

Ben je benieuwd naar de huidige Golem koers? Via de bovenstaande widget ontvang je iedere minuut de meest recente koersinformatie via CoinMarketCap.

Verwachting

Wij zien Golem als een potentiële gamechanger op het gebied van uitvoering en snelheid van computertaken. De kans is groot dat deze speler disruptie op de markt gaat veroorzaken. Golem heeft momenteel een paar concurrenten, zoals de Render Token (RNDR) en de crypto SONM. Mocht Golem zijn doelen uit de whitepaper waarmaken, voorzien we de speler op termijn als top 10 speler in de markt.

Golem (GNT) kopen

Als alle plannen waar worden gemaakt dan kan GNT erg groot worden. Wil je zelf Golem kopen?

Koop direct Golem met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: golem.network
Wallet: Zie website
Koers: CoinMarketCap