Gas (GAS)

gas crypto

In een eerder artikel vertelden wij je over de NEO blockchain, ook wel ‘de Chinese Ethereum’ genoemd. GAS kan in een adem genoemd worden met NEO. In dit artikel vertellen we wat het is, hoe het werkt, en of het een goede investering betreft.

Benieuwd? Lees dan hier verder.

Koop direct Gas met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Inhoudsopgave

Wat is Gas?

Op de blockchain van NEO wordt gebruik gemaakt van twee cryptovaluta’s, NEO en GAS. NEO kan gezien worden als verhandelbaar aandeel van de NEO organisatie. GAS is het betaalmiddel voor alle diensten, smart contracts en applicaties (dApps) binnen het netwerk.

Iedereen die NEO bezit krijgt, net zoals bij gewone aandelen van bedrijven, dividend uitgekeerd in de vorm van GAS. Waarom verdien je dividend voor het bezit van NEO, zal je misschien denken. Dit komt omdat NEO werkt volgens het Proof-of-Stake principe. Aandeelhouders krijgen bij dit principe automatisch een beloning voor hun hulp bij de beveiliging van het NEO-netwerk. Deze beloning uit zich in een gedeelte van transactiekosten. Hiervoor wordt een rekeneenheid gehanteerd; GAS. In tegenstelling tot NEO is GAS wel verdeelbaar. Het is niet mogelijk om een halve NEO naar iemand te sturen, terwijl GAS wel verdeeld kan worden in kleinere delen.

Net zoals bij de uitgave van NEO, komt er in totaal maximaal 100 miljoen GAS vrij. Elk jaar zal er minder GAS vrijkomen dan het jaar er voor. Doordat er steeds minder GAS tokens vrijkomen, zal de schaarste toenemen. Aangezien Gas volledig gezien kan worden als onderdeel van NEO, kun je alle nieuwsberichten rondom Gas meekrijgen via de officiële kanalen van NEO.

GAS claimen

Zoals we al eerder vertelden, wordt iedere ‘NEO shareholder’ beloond met gratis GAS. Een soort dividend dus. Als je jouw coins opslaat in de NEON wallet dan kan je op elk moment drukken op ‘GAS claimen. Zodra je dit doet wordt de hoeveelheid GAS direct op jouw adres gestort. Sommige mensen bewaren hun investering echter op een exchange. Echter keren niet alle exchanges dividend uit. Wij adviseren om gebruik te maken van Binance, deze keren jouw gas één keer per maand uit.

Verwacht hier niet rijk van te worden. Op dit moment ligt het dividend op ongeveer 4% per jaar. Als jij dus 100€ aan NEO bezit, verdien je dus 4€ per jaar aan GAS. Op neotogas.com vind je een calculator die het precieze dividend voor jouw situatie kan uitrekenen.

NEON wallet

GAS kan automatisch bewaard worden in de officiële wallet van NEO, de NEON wallet. Echter adviseren wij een hardware wallet, zoals de Ledger Nano S, zodat je verzekerd bent van een veilige opslag van je cryptovermogen. Dat komt omdat bij een hardware wallet jouw cryptocurrencies offline worden opgeslagen, waardoor je minder kwetsbaar bent voor hackers.

Makkelijk geld verdienen met NEO/GAS

Veel beginnende investeerders en meer ervaren traders weten dit niet maar het is vrij makkelijk om geld te verdienen met NEO en GAS. En we doelen hierbij niet op het dividend van 4% per jaar. Met de strategie die wij gebruiken kan iedereen zonder veel kennis tientallen tot honderden of zelfs duizenden euro’s per maand verdienen, afhankelijk van hoeveel geld jouw portfolio waard is. De strategie werkt echter voor iedereen, ongeacht welk bedrag je geïnvesteerd hebt. Wil je weten wat deze strategie is? In onze adviesdienst wordt deze manier precies beschreven en kan je deze direct toepassen.

Gas koers

 

In de bovenstaande afbeelding vind je de huidige GAS koers en prijs in zowel EUR (€) als USD ($).

Onze mening

Wat betreft de aanschaf van GAS, zijn de meningen erg verdeeld. Vaak wordt GAS tegenover NEO gezet als keuze, aangezien beide in een adem genoemd kunnen worden. Als wij het ook op die manier gaan bekijken, zien wij in GAS voornamelijk op de korte termijn een groeipotentie, gezien de toenemende schaarste van de token. Daarnaast staat GAS op een relatief lage koers t.o.v. NEO. Hierdoor zit er veel rek in de koers.

Ben je echter een lange termijn investeerder én geloof je in de NEO-blockchain? Dan adviseren wij om de keuze voor NEO te maken. In dit geval kan je namelijk meeliften op de prijsstijging van NEO en tegelijkertijd GAS ontvangen als dividend. Twee vliegen in een klap! Gezien de potentie van de Chinese markt en de toekomst die NEO voor zich heeft, is de kans sterk aanwezig dat beide tokens tot ongekende hoogtes zullen stijgen. Wij zien beide digitale valuta dan ook als waardevolle toevoegingen van elke portfolio.

Gas kopen

Zelf GAS kopen kan heel simpel via Bitvavo. Bitvavo is een Nederlands bedrijf waar je geen creditcard voor nodig hebt, maar makkelijk kan betalen met iDEAL.

Koop direct Gas met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: neo.org
Wallet, whitepaper en roadmap: Zie website
Koers / prijs: CoinMarketCap