Etherparty (FUEL)

etherparty fuelEtherparty wordt door sommigen genoemd als ‘het WordPress van de smart contracts’. Geen party zoals je gewend bent, maar misschien zit er toch nog wel een feestje in. In ieder geval voor iedereen die er in heeft geïnvesteerd, want dit project heeft zeer veel potentie.

Wat is het, en waarom is dit uniek van vele andere blockchain projecten?

Koop direct Etherparty met iDeal

Inhoudsopgave

Wat is Etherparty?

Etherparty is een platform dat de mogelijkheid biedt om smart contracts te genereren op de Ethereum blockchain, zonder dat je enige programmeerkennis nodig hebt.

Etherparty is al een werkend product, al betreft het wel een beta versie. Tijdens deze beta periode wil het team informatie verzamelen die ze gebruiken om het eindproduct te verbeteren. Deze zal ergens in het eerste kwartaal van 2018 live gaan. Er zal heel veel focus gelegd worden op gebruiksgemak.

Dit is zeer veelbelovend omdat het momenteel erg lastig is om smart contracts op Ethereum te genereren. Om dat nu te doen moet je gebruik maken van Solidity. Solidity is een codetaal die niet veel mensen beheersen. Het is ook vaak erg duur om smart contracts op te stellen omdat hiervoor een dure developer moet worden ingehuurd.

Hoe gebruik je het?

Voor alle veelgebruikte soorten contracten zal er een template beschikbaar komen. Denk bijvoorbeeld aan een escrow contract voor handelingen tussen 2 personen, het creëren van je eigen token of sportweddenschappen. Binnen het gekozen template vul je de data in die jij in het smart contract wil verwerken. Je kan nu al gebruik maken van de beta versie om te zien hoe het werkt.

fuel

Over de currency

Fuel is de cryptocurrency binnen Etherparty. Er is een maximaal aantal van 1 miljard fuel. Momenteel is ongeveer de helft daarvan in omloop. Fuel wordt gebruikt als betaling om toegang te krijgen tot Etherparty en de smart contracts templates. Hoe meer het programma gebruikt gaat worden, hoe groter de vraag naar Fuel. Hierdoor zal de prijs verder stijgen.

Vergelijkbare bedrijven

Er zijn een aantal projecten in de cryptocurrency markt die blockchain technologie en smart contracts toegankelijk willen maken. Deze zijn echter nog niet zo ver ontwikkeld als Etherparty. Lisk is bijvoorbeeld een blockchain project dat zeer gefocust is op toegankelijkheid. Dit doen ze door gebruik te maken van Javascript als programmeertaal. Lisk richt zich voorlopig echter meer op dapps dan op smart contracts. Ook Stratis en ARK zijn vergelijkbare projecten.

FUEL koers

 

FUEL was als eerst beschikbaar om te traden op 30 oktober 2017. Dit was nadat de ICO een maand eerder plaatsvond. De oorspronkelijke FUEL koers op 31 oktober was minder dan 3 eurocent.

Etherparty / FUEL kopen

Etherparty kopen kan door de aangegeven stappen te volgen. Het team achter Etherparty bestaat uit meer dan 20 mensen. Er zijn dus voldoende resources beschikbaar om dit project tot een succes te maken. Twijfel je nog om etherparty kopen? Geen zorgen, via onderstaande knop kan je direct met iDEAL Etherparty kopen.

Koop direct Etherparty met iDeal

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus.
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met Bitcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen

Officiële website: etherparty.com
Wallet: Elke wallet die ERC20 tokens ondersteunt
Koers / Prijs: CoinMarketCap