Elixir (ELIX)

elix banner

Op CryptoUniversity.nl brengen we een groot aantal coins onder de aandacht. In dit artikel behandelen we Elixir (ELIX). Wat zijn de voordelen van dit project en is het de moeite waard om hier in te investeren?

Wij brachten verslag uit!

Inhoudsopgave

Wat is Elixir?

Elixir is een gedecentraliseerde online marktplaats dat werkt op de blockchain. Op het platform komen mensen samen die geld lenen en geld uitlenen. ook is het mogelijk om crowdfunding projecten aan te maken.

Elixir omschrijft zichzelf dan ook als een “crowdfunding, payment ledger and lending platform”. Door middel van gebruik van blockchain technologie in haar leendienst maakt Elixir de tussenkomst van een derde partij overbodig. Elixir analyseert de financiële transacties zelf en beloont geldschieters door op tijd uit te betalen. De diensten van Elixir zijn zowel op desktop als via een mobiele applicatie te gebruiken.

Het is een Amerikaans bedrijf. Het team heeft voornamelijk technische Universitaire studies afgerond en kent een wijde variatie aan werkervaring. De roadmap die zij hebben ontwikkeld toont dat Q3 2018 de voornaamste maand is om Elixir in de gaten te houden. Wat verder interessant is aan het Elixir project, is de proof-of-time mining methode, vergelijkbaar met het mining algoritme van ChronoLogic. Hierdoor zijn geen krachtige computers of rekenkrachten nodig om ELIX te minen.

elix roadmap

Om geld op te halen voor het ontwikkelen van het platform en de techniek erachter is er gekozen voor crowdfunding, in plaats van een ICO. Op het moment van schrijven is ruim 30 miljoen van de ruim 111 miljoen ELIX coins in omloop.

Wallet en andere features

Elixir is gebouwd op de Ethereum blockchain. Daarom is het mogelijk om transacties te doen in zowel ELIX als ETH. Dit houdt ook in dat je jouw ELIX tokens kunt bewaren in een van de ETH compatibele wallets, zoals MyEtherWallet of de Nano Ledger S.

Elixir belooft veel te ontwikkelen aan haar platform in 2018 en houdt volgers frequent op de hoogte van deze ontwikkelingen via haar blog, Twitter en Telegram.

Elixir koers

 

De live Elix koers wordt weergegeven in euro’s en dollars. Ook zie je de totale marketcap. Dit geeft de totale waarde aan van de Elix tokens die in omloop zijn

Potentie en verwachting

Het is zeker niet het eerste blockchain lending platform. Toch ziet het er een stuk professioneler en gestructureerder uit dan concurrerende coins. De roadmap laat zien dat er nog een aantal interessante functies worden toegevoegd. Het is echter afwachten hoe populair het platform zal worden. Dat het project een behoefte vervuld is echter zeker. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om als particulier geld te lenen. Elixir maakt dit wel voor iedereen mogelijk. 

Andere vergelijkbare cryptovaluta’s zijn Salt en Ethland. Aangezien gebruikers van het platform worden beloond met ELIX, zal het motiverend werken om geldleningen zowel aan te vragen als aan te bieden. Dit zal voor velen een goede reden zijn om Elixir te kopen.

Elixir kopen

Elix kopen doe je door de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus.
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met Bitcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen
Officiële website: Elixirtoken.io
Wallet, whitepaper en roadmap: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap