Electroneum (ETN)

electroneum

Electroneum richt zich op een van de grootste markten in de wereld. Dat betekent niet automatisch dat het project ook succesvol wordt. Sluit Electroneum (ETN) aan bij de behoeften van de consument? Kan het project zijn toegevoegde waarde bewijzen of is dit de zoveelste digitale currency die haar belofte niet waar kan maken?

Lees verder voor ons oordeel.

Koop direct Electroneum met iDeal

Inhoudsopgave

  • Wat is Electroneum?
  • Electroneum minen
  • Gaming sector
  • Partnerships
  • Eigenschappen / Specs
  • ETN koers
  • Onze verwachting
  • Electroneum (ETN) kopen

Wat is Electroneum?

Electroneum is de makkelijkste manier om in het bezit te komen van cryptovaluta. Het enige wat er voor nodig is, is het downloaden van de app. Door crypto’s zo toegankelijk te maken voor iedereen, hoopt het team de Electroneum coin zeer populair te maken.

De bedenkers van ETN merkten dat veel burgers en consumenten meer in aanraking willen komen met blockchain en digitale valuta, maar dat het nog te lastig is voor de gemiddelde consument. Zo moet je voor veel crypto exchanges een selfie maken om je account goed te laten keuren. Iets waar weinig mensen zin in hebben.

Electroneum is de eerste Britse cryptocurrency en richt zich vrijwel volledig op de mobiele markt. Het belangrijkste kenmerk, waarmee het bedrijf zich onderscheid van andere cryptocoins, is dat het minen van ETN mogelijk is via de officiële app. Je hebt geen dure videokaarten of andere ingewikkelde software nodig. 

Electroneum minen

De meest interessante functie is wellicht wel het ‘mobiel minen’. Lees ons artikel over het minen van Ethereum waarin we uitleggen wat het precies is. Door het installeren van de Electroneum app is het mogelijk om Electroneum te minen met behulp van de rekenkracht van je mobiel. Als beloning voor het ter beschikking stellen van de processor (CPU) van je telefoon, krijg je uitbetaald in ETN. Deze worden automatisch aan je account toegevoegd.

Het minen vanaf je mobiel zorgt er, volgens het bedrijf zelf, niet oor dat je telefoon oververhit raakt. Wel kost het een deel van je internet data en raakt je batterij iets sneller leeg.

Gaming sector

Een grote doelgroep voor het team is de (mobiele) game industrie. Veel populaire spellen zoals FIFA en World of Warcraft gebruiken een eigen valuta. Met deze valuta is het mogelijk om in-game aankopen te doen. Denk aan nieuwe voetbalspelers of extra wapens. Electroneum hoopt dat al deze spellen overstappen van een eigen valuta naar ETN.

Dit levert voordelen op voor zowel de gebruiker als de spelproducenten. Gebruikers hebben slechts 1 valuta nodig om te gebruiken in verschillende games. Ook is Electroneum weer terug te zetten naar euro’s of dollars.

Partnerships

Het team is momenteel veel bezig met marketing richting de consument. Daarnaast zoekt men naar nieuwe samenwerkingen. Onlangs werd bekend gemaakt dat Electroneum gaat samenwerken met XIUS, een elektronische betaalprovider. Daarnaast werkt men samen met BMedia, een Japans social media bedrijf.

Eigenschappen / Specs

De ETN wallet is geïntegreerd met de mobiele app. Je hoeft deze slechts te downloaden via de App store of Google play store. In totaal kunnen er 21.000.000.000 ETN in omloop komen. Op moment van schrijven zijn dit er 6.000.000.000.

De ICO van Electroneum startte op 14 september 2016. 11 dagen voor de sluiting van de ICO werd het beoogde investeringsbedrag van 40 miljoen dollar behaald. Op 1 november 2017 ging ETN daadwerkelijk live.

Omdat Electroneum veel op haar roadmap heeft gepland, bevelen wij aan om deze ontwikkeling te volgen via de sociale kanalen. Of volg onze website op Facebook.

Electroneum koers

 

In bovenstaande afbeelding vind je de actuele Electroneum koers en prijs in Euro.

Onze verwachting

Electroneum heeft een gat in de markt gevonden, waarvoor zij zelf de brug bouwen. Als toegankelijke munt voor alle smartphone gebruikers kan de massa met grote en kleine portemonnee bereikt worden. Iedereen met een mobiel is een potentiële gebruiker van het platform. Daarnaast wordt er gericht op een markt die nog volop aan het groeien is; de game-industrie.

Het is normaal voor cryptovaluta om te praten over het najagen van massaal gebruik. Het is echter ongewoon voor veel van deze partijen om daadwerkelijke progressie te boeken richting die doelstelling. Electroneum heeft de doelstellingen qua gebruikers van het afgelopen kwartaal ruim overschreden en heeft al overeenkomsten gereed die toegang verschaffen voor meer dan 100 miljoen smartphone gebruikers via mobiele telefoonbedrijven. De totale markt biedt een bereik van 2,2 miljard smartphone gebruikers.

Electroneum (ETN) kopen

Wel of geen Electroneum kopen? Durf jij het aan? Electroneum is niet de eerste cryptocurrency die zich richt op de game industrie. Toch zijn ze hard op weg om de concurrenten voorbij te streven. Hoewel het een munt is waar een risico aan zit, kan het zeker de moeite waard zijn om een klein deel van je portfolio in ETN te stoppen.

Koop direct Electroneum met iDeal

Bronnen
Officiële website: electroneum.com
Wallet: Zie website
Prijs / Koers: CoinMarketCap