Dragonchain (DRGN)

dragonchain kopen

In 2014 werd DragonChain opgericht. In eerste instantie als een geprivatiseerd blockchain platform maar later werd de software gewijzigd naar een open-source platform. DragonChain kwam voor veel mensen ‘uit het niets’. Maar in eens drong de munt de top 100 binnen in de market cap ranglijst. Ook op Reddit was er veel aandacht voor de cryptomunt.

Is dit een blijvertje, en kan dit project nog verder groeien? Wij hebben alle research voor je gedaan.

Koop direct Dragonchain met iDeal

Inhoudsopgave

  • Wat is DragonChain?
  • Disney
  • Toepassingen
  • Eigenschappen
  • DRGN koers
  • DragonChain kopen
  • Bronnen

Wat is Dragonchain?

DragonChain is een op blockchain gebaseerd ecosysteem dat ontwikkeld is door Disney. DragonChain helpt bedrijven op een simpele manier blockchain toepassingen binnen hun bedrijfsprocessen te implementeren. De currency binnen het platform is Dragons (DRGN).

Het ecosysteem bestaat uit 3 hoofd elementen:

  • Incubator
  • Platform
  • Marktplaats

Binnen de Incubator kunnen bedrijven hun eigen blockchain projecten ontwikkelen. Bedrijven hebben de optie om gebruik te maken van een private blockchain. Hierbij is de informatie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin, alleen zichtbaar en toegankelijk binnen het bedrijf zelf.

Het Platform element is de plek waar developers Smart Contracts kunnen opstellen. Dit kan door middel van populaire programmeertalen als Java, Python en C#. Een groot voordeel ten opzichte van Ethereum, waarvoor je Solidity moet gebruiken. Een codetaal die heel weinig mensen kennen.

Het laatste element is de marktplaats. Dit is letterlijk een marktplaats voor eerder gebouwde smart contracts, blockchain specialisten en data.

Voordelen die het DragonChain ecosysteem biedt zijn schaalbaarheid, toegankelijke programmeertalen en server onafhankelijk. Een uitgebreide beschrijving van alle features vind je in de officiële whitepaper op de website.

Disney

Als je de verschillende cryptocoins op de markt bekijkt dan valt DragonChain al gauw op. Het logo van de blauwe draak ziet er behoorlijk kinderachtig uit, zeker in vergelijking met andere logo’s. DragonChain is echter ontwikkeld door Disney.

Walt Disney meets blockchain dus?

Ja, en dat is niet heel raar. Hoewel het bedrijf bekend staat om zijn geanimeerde kindersprookjes, loopt het bedrijf vaak voor als het gaat om technologie. DragonChain was ontwikkelt als intern blockchain project. Men zag binnen het bedrijf echter potentie om te concurreren met andere platformen, zoals Ethereum. In 2016 richtte het bedrijf zich dan ook niet alleen op intern gebruik, maar was er sprake van een open-source project. Hoewel DragonChain nu nog een non-profit organisatie is, zal er worden overgestapt op een commerciële bedrijfsvoering zodra het platform klaar is voor massaal gebruik.

Toepassingen

DragonChain kan voor dezelfde toepassingen worden gebruikt als andere blockchain platformen. Denk hierbij aan waarde transacties, notariële contracten, Internet of Things toepassingen, fraude preventie, en identiteitsverificatie.

Zodra blockchain een groter onderdeel wordt van de moderne samenleving zullen er steeds meer ‘use-cases’ komen.

Eigenschappen

Er is nog weinig bekend over de transactiesnelheid binnen DragonChain. Wel weten we hoeveel Dragons er momenteel in omloop zijn, hoeveel er totaal bestaan, en hoe de munten zijn verspreid.

DRGN in omloop: 238.421.940
Totaal aantal DRGN: 433.494.437

In de afbeelding hieronder kan je zien hoe de coins ien tijde van de ICO zijn verspreid.

drgn token sale ico

DRGN koers

 

De ontwikkeling van de DRGN koers en prijs zal veel afhangen van hoeveel bedrijven gebruik gaan maken van het platform. Volg hier de live prijs om een beeld te krijgen van de huidige waarde ten opzichte van concurrenten.

DragonChain kopen

Wil je DragonChain kopen? Het feit dat Disney erachter zit kan een groot voordeel zijn. Een grote naam kan namelijk helpen met het binnenhalen van nieuwe klanten en investeerders. De ambitie om te concurreren met de grote spelers is er in ieder geval! Om DRGN te kopen met iDEAL kan je op de knop hieronder klikken.

Koop direct Dragonchain met iDeal

Mocht je liever op een exchange DRGN kopen dan kan je onderstaande stappen volgen:

Stap 1: Maak een account aan bij Bitvavo en koop Ethereum. Bitvavo heeft een actie waarbij je over de eerste € 1000 geen transactiekosten betaalt.
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Bitvavo naar Ethereum en klik op Opnemen. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met BItcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen

Officiële website: dragonchain.com
Wallet: MyEtherWallet
Koers: CoinMarketCap