Poloniex

wat is poloniex exchange

Er bestaan verschillende exchanges met een goede reputatie, waar jij veilig en eenvoudig kunt handelen in cryptocurrency. Poloniex is een voorbeeld van zo’n beurs die door de jaren heen een sterke naam heeft weten te bouwen.

Wat maakt deze exchange anders dan de concurrentie? Onze bevindingen volgen in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat is Poloniex?

Poloniex is een online handelsplatform waar je kan handelen in verschillende cryptovaluta. In totaal biedt Poloniex meer dan 80 currencies om in te handelen. Poloniex exchange is een van de meest bekende en gebruikte handelsplatformen voor cryptocurrencies. Het staat bekend om zijn stabiliteit en weerstand tegen DDoS aanvallen. Voor de professionele traders zijn er ook geavanceerde datatools en grafieken beschikbaar voor gebruikers.

Het platform is in 2014 gelanceerd in de Verenigde Staten en verwelkomt momenteel maandelijks zo’n 95 miljoen gebruikers. Dagelijks wordt er voor ruim 170 miljoen euro verhandeld. De transactiekosten, ook wel fee’s genoemd, bedragen 0% tot 0,25%.
Dit houdt in dat wanneer je een order plaatst voor 100 €, je maximaal 25 eurocent betaald. 

Gebruikers die anoniem willen blijven kunnen maximaal ongeveer 1700 € per dag opnemen. Gebruikers van Poloniex die wel hun identiteit hebben gekoppeld aan hun account kunnen ruim 10 x zoveel opnemen. Het platform biedt alleen de mogelijkheid om in coins te verhandelen.Er bestaat geen mogelijkheid om direct bitcoin of altcoins te kopen via iDeal. Om van Poloniex exchange gebruik te maken dien je een storting te doen in een cryptocoin die ondersteund wordt. 

Account aanmaken

Het aanmaken van een Poloniex account verloopt gelukkig erg eenvoudig, via de website. Rechtsboven, op de officiële website, wordt je verwezen naar de accountpagina. Vul hier je persoonlijke gegevens in. Na het invullen val al je gegevens wordt een e-mail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Via deze e-mail kun je jouw account verifiëren. Je account is nu gereed om te beginnen met handelen!

Om veilig te kunnen handelen op Poloniex, adviseren wij ten zeerste om de Two-factor Authentification te gebruiken. Deze vind je bovenin op het scherm bij het sleuteltje zodra je ingelogd bent. Two-factor authentification (2FA) is een extra beveiling om te voorkomen dat je account kan worden gehackt. Poloniex 2FA maakt gebruik van Google Authenticator. Een app die je op elke smartphone kan downloaden.

Is Poloniex betrouwbaar?

Wegens gebrek aan regelgeving binnen cryptocurrency zijn er veel oplichters en hackers actief. Daarom is het belangrijk om goed na te denken waar je je geld onder brengt. Poloniex heeft zich de laatste jaren bewezen als een betrouwbare exchange. Miljoenen gebruikers maken dagelijks naar volle tevredenheid gebruik van de diensten. Inmiddels is Poloniex overgekocht door Goldman Sachs, een van de grootste wereldwijde investeringsbanken. We kunnen, zeker na deze overname, bijna garanderen dat het platform betrouwbaar is. Toch zijn er in het verleden wel eens problemen geweest.

In het jaar van lancering, in 2014, is Poloniex slachtoffer geworden van een grootschalige hackersaanval. Twaalf procent van alle Bitcoin stortingen van gebruikers werden hierbij buitgemaakt. Poloniex beloofde direct dat gebruikers hun vermogen terug zouden zien. Het platform hield zich aan haar woord en heeft enkele maanden later de tegoeden teruggestort. Het lijkt er op dat Poloniex heeft geleerd van deze aanval, want nadien hebben er geen grote geslaagde aanvallen meer plaatsgevonden. Wat daarnaast een rol speelt in de betrouwbaarheid van Poloniex is de afwezigheid van fysieke kantoren en informatie over de eigenaar. Een gebrek aan informatie hoeft niet automatisch te duiden op kwade intenties. Vaak zitten er belasting technische redenen achter.

Poloniex is door de jaren heen gegroeid in haar betrouwbaarheid en momenteel zien wij dit als een erg betrouwbare exchange om te handelen in cryptocurrencies. Vele online reviews bevestigen dit oordeel.

Alternatieven voor Poloniex zijn Binance, Bitvavo of KuCoin.

Voordelen en nadelen

We zetten de voordelen en nadelen van het Poloniex platform op een rij, zodat jij kan bepalen of jouw transacties voortaan op deze beurs plaatsvinden.

Voordelen

  • Makkelijk te gebruiken voor beginners
  • Handige tools en data voor de meer ervaren gebruiker
  • Goede weerstand tegen DDOS aanvallen
  • Redelijk aanbod aan altcoins
  • Stop-limietbestellingen

Nadelen

  • Transactiekosten tot 0,25% zijn vaak hoger dan bij concurrenten
  • Website werkt trager dan die van veel concurrenten
  • Slechts de mogelijkheid om te storten in cryptocurrencies, niet in euro’s of dollars
  • Matige klantenservice

Poloniex ervaringen en reviews

De meeste klachten in online reviews over Poloniex gaan over de klantenservice. `het duurt meerdere dagen voordat vragen beantwoord worden. Ook zijn er een aantal negatieve reacties over de tijd die het duurt om bedragen op te nemen.

poloniex reviews en ervaringen