Civic (CVC)

civic cvc logo

Door middel van blockchain technologie zijn organisaties tegenwoordig in staat om nieuwe toepassingen te ontwikkelen die ons in het dagelijks leven voorzien in onze behoeften. Civic (CVC) is een dergelijk project dat via nieuwe technologieën in staat is om in te spelen op huidige wensen.

Wij namen dit cryptocurrency project onder de loep. Hier volgen onze bevindingen.

Koop direct Civic met iDeal

Inhoudsopgave 

Wat is Civic?

Civic biedt gebruikers de mogelijkheid tot multi-factor authenticatie door middelvan een gedecentraliseerde blockchain.

In de huidige gedigitaliseerde wereld is behoefte naar een veilige maar eenvoudige manier om je online identiteit te beheren. Ga maar na, alle boekingen die je online doet vragen om de verificatie van vrijwel dezelfde persoonlijke gegevens.

Om het proces zowel te vereenvoudigen als veiliger te maken heeft Civic door middel van diverse technologieën het Secure Identity Platform ontwikkeld. Door middel van blockchain technologie, smart contracts, biometrie en web- en mobiele applicatie technologie wordt de identiteit van gebruikers beveiligd en geverifieerd zonder gebruik te maken van wachtwoorden en andere ingewikkelde procedures. En dat gewoon op je smartphone.

De twee grootste namen achter de oprichting van Civic zijn Vinny Lingham en Jonathan Smith. In tegenstelling tot veel andere ICO’s zijn beide heren zeer ervaren in hun leiderschap en ondernemerschap. De oprichters krijgen derhalve veel aandacht van de media.  In totaal zal maximaal 1 miljard CVC worden uitgegeven.

Vinny Lingham Jonathan Smith

ChainAuth

Door middel van een nieuwe authentificatie technologie,  ChainAuth™, wordt de identiteit van gebruikers gevalideerd zonder dat persoonlijke informatie wordt opgeslagen op de blockchain of bij servers van derde partijen. Daarentegen worden en blijven gegevens gescript opgeslagen binnen de smartphone applicatie van Civic en authentificatie verloopt via het gebruik van een vingerafdruk.

Wallet

Ondanks dat Civic gebruik maakt van de Bitcoin blockchain om de identiteit van gebruikers te valideren, zijn de CVC tokens gebaseerd op de ERC20 standaard van Ethereum. Daarom kunnen CVC tokens worden opgeslagen in iedere offline en online wallet die ERC20 tokens ondersteunt. Als je de tokens online wilt bewaren, dan is de MyEtherWallet een geschikte optie. Wij adviseren je echter om je aangekochte Civic tokens te stallen op een Ether compatibele hardware, zoals de Ledger Nano S. Zo weet je zeker dat jouw vermogen veilig is opgeslagen.

Civic heeft al een werkende dienst op de markt gebracht, maar gebruikt de huidige opbrengsten en de opbrengsten uit de ICO om verder aan de slag te gaan met het bouwen van een beter systeem voor het beveiligen van onze online identiteit. Houd daarom alle updates rondom deze ontwikkelingen in de gaten.

Civic koers

 

Blijf altijd op de hoogte van de meest recente CVC koers. Bovenstaande Civic prijs is een gemiddelde van de huidige koerswaarde van meerdere grote exchanges.

Goede investering?

Civic heeft in tegenstelling tot veel andere cryptoprojecten een duidelijke en al werkende dienst op de markt gebracht. Met deze dienst wordt ingespeeld op de bestaande behoeften in de gedigitaliseerde wereld. Kijkend naar de Civic roadmap voorzien wij nog veel praktische cases waar deze techniek een rol van betekenis in zou kunnen spelen. Denk aan e-handtekeningen of medische dossiers. In principe kan iedere instelling of bedrijf dat identiteitsgegevens verzamelt gebruik kunnen maken van Civic.

Momenteel werkt Civic al aan samenwerkingen met financiële instellingen, banken, bedrijven en andere organisaties met als doeleinde identiteitsfraude te voorkomen en het Civic Secure Identity Platform te implementeren.

Volgens de whitepaper van Civic zullen de CVC currency in de toekomst een prominente rol spelen in het Civic ecosysteem. Daarom zien wij een investering in CVC als rendabel op termijn. Een vergelijkbare cryptocurrency is TheKey. Wil je weten welke van deze coins wij in onze portfolio hebben? Abonneer je dan op onze advies service.

Civic (CVC) kopen

Wil je investeren in Civic? Je kan heel eenvoudig Civic kopen via Bitcoin Meester:

Koop direct Civic met iDeal

Of je kan de volgende stappen volgen om bij Binance Civic te kopen:

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus.
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met Bitcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen
Officiële website: civic.com
Wallet, whitepaper en roadmap: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap