Bytecoin (BCN)

bytecoin kopen

Iedere week schieten nieuwe cryptoprojecten uit de grond, maar we moeten niet vergeten om naar de grondleggers te kijken. Bytecoin is in 2012 gelanceerd en al heeft dus al jaren ervaring op de markt.

Benieuwd of Bytecoin naar ons oordeel kan opboksen tegen al het nieuwe geweld op de markt? Lees dan verder!

Koop direct Bytecoin met iDeal

Inhoudsopgave

  • Wat is Bytecoin?
  • Minen?
  • Je coins bewaren
  • Social
  • BCN koers
  • Bytecoin verwachting 2018
  • Bytecoin (BCN) kopen

Wat is Bytecoin?

Bytecoin is een decentraal blockchain netwerk waar iedereen deel aan kan nemen. Focuspunten van het network zijn privacy en veilige transacties. Transacties zijn daarnaast direct en kostenvrij.

Bytecoin was de eerste op CryptoNote gebaseerde cryptocurrency en werd al in July 2012 gelanceerd. Via de CryptoNote technologie wordt absolute anonimiteit van gebruikers gegarandeerd, aangezien het vrijwel onmogelijk is om verzend- en ontvangstadressen te achterhalen. De cryptocurrency op het Bytecoin netwerk heet eveneens Bytecoin. Om onderscheid tussen beide te maken wordt de cryptomunt omschreven met de afkorting BCN.

Minen?

Naast de aanschaf van Bytecoin via exchanges, is het mogelijk om op een andere wijze BCN te ontvangen. Miners van BCN ontvangen een beloning tot +-65.000 BCN per 2 minuten als beloning voor het netwerkonderhoud. Hierdoor wordt zowel nieuwe geldemissie- als nulvergoeding mogelijk op het platform. Je kan jezelf aansluiten bij een Bytecoin mining pool voor een optimaal rendement. Bytecoin werkt volgens het Proof-of-Work algoritme en heeft een limiet van 184.87 miljard BCN. Dat betekent dat er nooit meer dan dat aantal coins in omloop kunnen zijn.

Je coins bewaren

Via de website van Bytecoin kan je een erg gebruiksvriendelijke desktop wallet en web wallet downloaden. Op het moment van schrijven is er nog geen officiële mobile wallet beschikbaar. Een groot gemis wat ons betreft. Toch raden we je aan om geen onofficiële mobiele wallet te gebruiken. Er zit heel veel phishing software tussen.

Andere alternatieven zijn de hardware wallets van Trezor en Ledger Nano S.

Social

De Social Media kanalen van Bytecoin brengen weinig waardevolle informatie naar buiten. Wellicht verandert dit in de toekomst maar momenteel is het niet de moeite waard om deze kanalen te volgen. Wel raden we je aan om op de hoogte te blijven van nieuws en updates. Dit kan via ons blog of via de Bytecoin subreddit

BCN koers

 

Cryptouniversity geeft je altijd de real time prijzen van digitale valuta. De Bytecoin koers wordt elke 3 minuten geüpdatet.

Bytecoin verwachting 2018

Bytecoin bevindt zich al relatief lang op de markt en heeft zich hier altijd goed staande weten te houden. De mate van privacy van de gebruikers en de veilige, kostenvrije transacties zijn punten om te kiezen voor het gebruik van BCN. Echter de lange aanwezigheid heeft ook zijn keerzijden.  

Nog geen twee jaar na de lancering van Bytecoin waren ruim 80% van alle BCN tokens al gemined. Naar verwachting heeft een kleine groep eigenaren deze in handen, waardoor de koers van BCN sterk kan worden beïnvloed wanneer deze eigenaren grote hoeveelheden BCN gaan verhandelen.

Daarnaast is de vraag hoeveel rek er nog is in het project tussen de moordende concurrentie met ieder hun meerwaarde. Uiteraard is het goed mogelijk om als investeerder een goed rendement te behalen met Bytecoin, echter is dit niet een van onze favoriete privacy coins. Mocht je jezelf helemaal kunnen vinden in de visie en het handelen van Bytecoin, raden wij je aan om ons artikel over Monero of PivX eens door te nemen.

Bytecoin (BCN) kopen

Bytecoin kan je simpel aanschaffen via iDeal. Je hoeft hier geen aparte wallet voor te kopen of te installeren.

Koop direct Bytecoin met iDeal

Bronnen
Officiële website: bytecoin.org
Wallet, roadmap en whitepaper: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap