BitShares (BTS)

bitshares bts logo

Misschien ben je niet bekend met Bitshares. Na het lezen van dit blog weet je precies wat het is en hoe het werkt. Deze crypto stond eerst bekend onder de naam Protoshares (PTS). Is het wel of niet verstandig om te investeren in Bitshares?

Lees nu verder om hier achter te komen.

Koop direct Bitshares met iDeal

Inhoudsopgave

Wat is BitShares?

BitShares is een open-source publiek financieel platform, volledig gedecentraliseerd op basis van blockchain technologie. Het biedt verschillende financiele diensten waaronder een gedecentraliseerd handelsplatform. Via Bitshares is het mogelijk om te handelen in cryptocurrencies door het gebruik van een internationaal netwerk van computers.

Founder achter het project is Dan Larimer. Larimer is ook mede-oprichter van onder andere Steemit en EOS. Om de blockchain goed werkend te houden maakt het netwerk gebruik van DPoS; Delegated Proof of Stake. Het verschil met andere currency is dat BitShares (BTS) eigenlijk geen valuta is. BTS zijn, zoals de naam al doet vermoeden, aandelen. Deze aandelen kunnen verhandeld worden zonder dat daar een tussenpersoon voor nodig is. Onderstaande video geeft een goede indruk van hoe het platform werkt.

Waarom?

De eerste vraag die we ons moeten stellen is ‘Waarom?’. Waarom bestaat BitShares eigenlijk? Dat heeft te maken met de toegang tot financiële diensten in bepaalde delen van de wereld. Voor ons Nederlanders en Belgen is het heel simpel om te handelen in aandelen op de Europese aandelenmarkt. Voor iemand in bepaalde delen van bijvoorbeeld Afrika is dit niet het geval.

Om dit probleem op te lossen is er een gedecentraliseerde aanpak nodig. BitShares wil iedereen toegang geven tot bepaalde financiële diensten, zonder dat ze daar een bankrekening of iets voor nodig hebben.

BTS koers

 

In de bovenstaande grafiek zien we de live koers en prijs. Projecten als BitShares kunnen erg succesvol zijn, zeker op korte termijn. Dit zal zorgen voor een stijgende BTS koers. Alleen om ook op lange termijn succesvol te worden is het belangrijk dat het product constant wordt doorontwikkeld. En dat lijkt niet het geval te zijn. De roadmap is al sinds 2016 niet geüpdatet. Geen goed teken, maar in de crypto wereld weet je het nooit. Als we in 2018 een hogere BTS prijs willen zien zullen er nieuwe ontwikkelingen moeten worden aangekondigd.

BitShares kopen?

BitShares kopen doe je door op onderstaande knop te klikken. Deze stuurt je door naar Bitvavo. Dit is de goedkoopste exchange van Nederland.

Koop direct Bitshares met iDeal

Bronnen
Officiële website: bitshares.org
Wallet: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap