Augur (REP)

augur crypto

Augur is de eerste grote dapp (decentralized application) die op het Ethereum netwerk is gebouwd. Inmiddels zijn er tientallen andere dapps die op dezelfde blockchain werken. Augur heeft een unieke missie binnen de markt van cryptocurrency.

Laten we eens kijken wat die visie precies inhoudt en of Augur kopen een interessant idee is.

Koop direct Augur met iDeal

Inhoudsopgave

  • Wat is Augur?
  • Eerlijkheid duurt het langst
  • In de praktijk
  • REP koers
  • Augur kopen

Wat is Augur?

Augur is een gedecentraliseerd platform dat voorspellingen doet van gebeurtenissen in de toekomst. Dit gebeurd aan de hand van het ‘Wisdom of the crowd’ principe. Dit principe gaat uit van de wetenschap dat een hele grote groep mensen, een uitkomst beter kan voorspellen dan een enkele expert.

Om mensen te motiveren een juiste voorspelling te laten doen wordt er gebruik gemaakt van een beloningssysteem. Beloningen worden uitgekeerd in de vorm van Reputatie tokens (REP). REP is de officiële cryptocurrency van het Augur netwerk.

Eerlijkheid duurt het langst

Een interessant idee. Een gedecentraliseerd platform dat voorspellingen kan doen.
Maar hoe gaat dit nou precies te werk? We kennen allemaal wel van die polls op nieuwssites. In plaats van het eerlijk beantwoorden van de vraag besluit je om een grappig antwoord te geven.

We hebben al gelezen dat Augur werkt met beloningen. Om mee te doen aan voorspellingen die je in het bezit te zijn van REP. Blijkt jouw voorspelling achteraf te kloppen? Dan mag je tevreden zijn want al beloning voor jouw juiste voorspelling krijg je uitbetaald in REP coins. Blijkt jouw voorspelling niet juist te zijn, dan ben je jouw munten kwijt.

In de praktijk

Voorspellingen worden door veel overheden gezien als een vorm van gokken. Het is dan ook logisch dat Augur zich voornamelijk gaat focussen op weddenschappen. Volgens de oprichter, Joey Krug, zijn er genoeg andere toepassingen. Als een dokter onzeker is over een bepaalde diagnose zou Augur gebruikt kunnen worden om de diagnose van andere dokters te raadplegen. Dat is tenslotte het concept van ‘wisdom of the crowd‘.

Toch is dit geen nieuw concept. Er bestaat al software die gebruik maakt van hetzelfde principe. Wat Augur anders maakt is het feit dat het gedecentraliseerd is. Dit maakt het voor overheden bijna onmogelijk om het platform ‘off-line’ te krijgen. Een ander voordeel is dat voorspellingen, en uitkomsten, niet te manipuleren zijn.

REP koers

 

De REP koers is zeer afhankelijk van nieuws in de markt en nieuws over Augur zelf. Hoe meer de REP token in het dagelijks leven gebruikt wordt, hoe gunstiger dit zal zijn voor de prijs. Uiteindelijk is het een kwestie van vraag en aanbod die het verloop van de koers bepaalt. Momenteel zit het product nog in beta versie (31 januari).

Augur kopen

Augur kopen op een simpele manier, gewoon via iDeal!!

Koop direct Augur met iDeal

Bronnen
Officiële website: augur.net
Wallet: MyEtherWallet
Koers / Prijs: CoinMarketCap