ARK

ARK kopen

In dit stuk behandelen we ARK, een cryptocoin die zich voornamelijk richt op gebruiksgemak en toegankelijkheid. Waar veel developers nog helemaal niet bezig zijn met het ontwikkelen van applicaties, is het de missie van ARK om dat te veranderen.

Klinkt interessant, maar hoe dan!?

Dat gaan we behandelen. Als je klaar bent met lezen kan je direct bepalen of je wil investeren door ARK te kopen.

Koop direct Ark met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Inhoudsopgave

  • Wat is ARK
  • ARK koers
  • Populariteit / Trending
  • ARK kopen

Wat is ARK

Ark is een platform dat gebruik maakt van blockchain technologie voor het doen van betalingen en transacties, het opstellen van smart contracts en het opzetten van gedecentraliseerde applicaties. Het netwerk wordt gerund door middel van een DPoS systeem. In een Delegated Proof of Stakes systeem kan elke stakeholder op een andere stakeholder stemmen. De 100 stakeholders met de meeste stemmen beheren ‘nodes’ die ervoor zorgen dat het netwerk soepel en snel blijft werken. In ruil voor het werkend houden van deze nodes krijgen deze ‘delegates’ beloningen uitgekeerd. 

Op het gebied van transacties werkt het platform een stuk sneller dan Bitcoin. Een (geld)transactie wordt afgerond binnen 8 seconden. Niet zo snel als een normale pinbetaling in de supermarkt, maar wel veel potentie. Ook wordt beloofd dat de fee’s erg laag zullen worden. Cryptocurrency die als betaalmiddel dienen zijn echter niet nieuw. ARK heeft veel meer potentie. Zo is het net als Ethereum een platform waar smart contracts op gebouwd kunnen worden. Dit onderdeel wordt ARKVM genoemd. Ook moet het mogelijk worden om dApps op het netwerk te bouwen. Dit zijn gedecentraliseerde applicaties die gebruik maken van de unieke techniek van blockchain technologie.

Smartbridges

Wat deze cryptocoin heel erg interessant maakt is het gebruik van Smartbridges. Dit is een eigen ontwikkeling wat ervoor zorgt dat de hoofd blockchain, kan communiceren en samenwerken met andere blockchains. Hoewel ARK niet meer de enige crypto is met een soortgelijke feature, waren ze wel een van de eerste en hebben ze hiermee een voorsprong op de rest.

Smartbridges technologie

Wat nog meer?

ARK zal inspelen op de Internet of Things revolutie met eigen devices die op het platform werken. De totale IoT markt gaat zeer groot worden, of ARK hierin kan meedoen zal te maken hebben met hoeveel mensen de digitale munt en de techniek erachter gaan gebruiken. Het team zelf gelooft daar in en hebben de hele visie gericht op massa adoptie. Dit doen ze door ervoor te (gaan) zorgen dat nieuwe blockchains in slechts een paar klikken kunnen worden gemaakt.

User Experience is een van de meest belangrijke aspecten. Dit zien we ook terug in de wallet. Van alle cryptocurrencies is de ARK wallet het snelst. Om te zien wat er in 2018 gaat gebeuren moeten we kijken naar de Roadmap. Hierin is te zien dat sommige elementen bijna helemaal af zijn, zoals het implementeren van verschillende code talen. Maar er is ook nog genoeg te doen. Aan het team de taak om de deadlines te halen en concurrenten voor proberen te blijven. Een crypto die erg vergelijkbaar is en dezelfde doelen heeft is Lisk.

ARK koers

 

In bovenstaande afbeelding zie je wat de huidige waarde is van de koers. De oorspronkelijke prijs was 0,03 $. Dit was in maart 2017. Hoe de koers zich gaat ontwikkelen hangt af van verschillende factoren maar het idee is veelbelovend.

ARK kopen

Ben je overtuigd bent van ARK en zijn toepassingen? Wij geloven er zeker in. Je kan ARK direct kopen met iDeal via Bitvavo.

Koop direct Ark met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: https://ark.io/
Wallet: Zie website
Koers: CoinMarketCapp