Ardor (ARDR)

ardor logo

De koers van Ardor kon in 2017 over duizelingwekkende cijfers spreken, met een stijging van maar liefst 16.809 procent. Overall betekende dit een derde plaats op de ranglijst van grootste relatieve stijgers op de cryptomarkt van dat jaar.

Koop direct Ardor met iDeal

Wat maakt deze munt zo bijzonder? En hoeveel kan hij nog stijgen? Lees verder om er achter te komen.

Inhoudsopgave

Wat is Ardor?

Ardor is een blockchain platform, gebouwd op Nxt technologie door Nxt core developers. Ardor staat beter bekend als NXT 2.0, omdat het de mogelijkheden van de Nxt basistechnologie uitbreidt. De uitbreiding kenmerkt zich door onbeperkte schaalbaarheid, veilige smart contracts en het aanbod van volledig aanpasbare zogenaamde child chains.

Child chains kan je zien als vertakkingen van de hoofd blockchain. Door middel van child chains kunnen bedrijven, organisaties en andere gebruikers eigen chains opzetten. Een bedrijf heeft zelf de keuze om deze informatie wel of niet openbaar inzichtelijk te maken. De door bedrijven aangemaakte child chains kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor beveiligde dataoverdrachten en voor marketingactiviteiten.

Ardor kopen
Child chains zorgen voor een onbeperkte schaalbaarheid

Ultieme schaalbaardheid

Het bijzondere van Ardor is dat het een blockchain biedt die aanpasbaar is in grootte, onafhankelijk van het aantal child chains. Daardoor wordt het probleem van schaalbaarheid opgelost. Deze bijzonderheid staat bekend onder het ‘blockchain-as-a-service’ principe.
Schaalbaarheid is een van de grootste uitdagingen van cryptocurrency projecten. Ethereum heeft hier veel problemen mee gehad. Door een gebrekkige schaalbaarheid is de snelheid van het netwerk achteruit gegaan. Hier wordt momenteel naar een oplossing voor gezocht. Bij Ardor is de oplossing dus al aanwezig.

Door aanwezigheid van het proof-of-stake algoritme hoeft Ardor niet gemined te worden. Hierdoor is het een zeer energie-efficiënte cryptomunt.

Op het moment van schrijven is Ardor nog in volle ontwikkeling. Er bestaat dan ook nog geen officiële wallet. Wij bevelen aan om de officiële wallet van Nxt te gebruiken, welke te downloaden is via de website van Nxt. Aangezien Ardor nog in volle ontwikkeling is, valt het aan te raden om het Facebook en Twitter kanaal goed in de gaten te houden voor updates.

Ardor koers

 

De koers en prijs van ARDR worden real time geüpdatet.

Investeren?

Dat Ardor zo waanzinnig hard is gegroeid in 2017 biedt natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Natuurlijk valt er wel uit op te maken dat de massa reeds een flinke potentie heeft gezien. Wij verwachten dat Ardor geen ‘one season wonder’ is.

Ardor wordt gebouwd door Jelurida, het bedrijf achter het kernontwikkelingsteam van Nxt, een blockchain met jaren bewezen veiligheid en stabiliteit. Het team heeft een platform ontwikkeld waar in 2018 veel geld gepompt zal worden. Het kan dan ook een goede investering zijn.

Momenteel is de enige kanttekening die bij Ardor te maken valt dat een deel van de toepasbaarheid in grote lijnen lijkt op het smart contracts principe dat Ethereum toepast. De kans is zeer aannemelijk te noemen dat Ardor deze concurrentiestrijd verliest. Desondanks biedt Ardor genoeg andere toepasbaarheden, waardoor wij verwachten dat de hevige concurrentie op den duur geen negatieve invloed heeft op Ardor. 

Ardor (ARDR) kopen

Of het verstandig is om Ardor te kopen is niet met zekerheid te zeggen. Wel weten we dat er een goed team achterzit en dat de child chains op een zeer efficiënte manier voor schaalbaarheid zorgen.

Koop direct Ardor met iDeal

Bronnen
Officiële website: ardorplatform.org
Wallet: Zie website
Koers: CoinMarketCap