Ambrosus (AMB)

wat is ambrosus amb

De mogelijke toepassingen van blockchain technologie zijn oneindig; The sky is the limit! Ambrosus ziet dit in en wenst door middel van deze technologie een impact te kunnen maken binnen de voedsel- en medicijnenindustrie.

Hoe ze dat willen doen?

In dit artikel beantwoorden we deze vraag en gaan we dieper in op de innovaties van Ambrosus (AMB).

Koop direct Ambrosus met iDeal

Inhoudsopgave

Wat is Ambrosus?

Ambrosus is een innovatief project dat door middel van blockchaintechnologie alle processen binnen de voedselvoorzieningsketen en medicijnindustrie in kaart wenst te brengen, te begrijpen en te authentiseren.

Het project heeft een eigen valuta, genaamd Amber. Bezitters van Amber kunnen de tokens gebruiken voor betalingen binnen het ecosysteem. De AMB tokens worden toegekend aan producten en vervolgens wordt de data toegevoegd aan de blockchain.

Ambrosus is gebouwd op het blockchain netwerk van Ethereum en derhalve een ERC-20 token. Amber tokens kunnen veilig bewaard worden in de MyEtherWallet.

Ambrosus koers

Hoe het werkt

Zoals gezegd brengt dit blockchain project de voedel- en medicijnketen in kaart. Momenteel worden deze processen nog handmatig gemonitord en geïnspecteerd, waardoor deze vatbaarder zijn voor menselijke fouten, onnauwkeurigheden en fraude. Door middel van blockchain technologie kan de data automatisch worden geregistreerd en opgeslagen, zonder dat deze gemanipuleerd kan worden. Data waar aan gedacht kan worden zijn informatie over de herkomst van het voedsel, fabrieksinformatie, opslagtemperaturen en logistieke informatie.

Aangezien de data niet achteraf kan worden aangepast, biedt het systeem van Ambrosus uitkomst op het gebied van voedselveiligheid. In de medicijnen industrie kan Ambrosus toegepast worden om te bepalen of er is voldaan aan de kwaliteitseisen. Via de data kan direct en betrouwbaar worden achterhaald waar problemen binnen de food supply chain zich hebben opgedaan, wie dus aansprakelijk is en waar deze problemen verholpen dienen te worden. 

Het systeem biedt daarnaast transparantie in een complex logistiek proces. Voorraadbeheer wordt vereenvoudigd, aangezien het van elk product helder is waar het zich op een specifiek moment bevindt. Daarnaast kunnen particulieren, bedrijven en overheidsinstanties voortaan eenvoudig achterhalen welke partijen betrokken zijn geweest in de voedselvoorzieningsketen. Zo weet de consument precies waar zijn eten en drinken vandaan komt.

Funding

Veel projecten zamelen geld in door middel van een ICO. Ook bij Ambrosus was dit het geval. Het bedrijf van Zwitserse oorsprong lanceerde haar project in juli 2017. In september van datzelfde jaar bracht de ICO het streefbedrag van 30 miljoen dollar op. Wat de ICO waarschijnlijk mede succesvol heeft gemaakt is de expertise en ondersteuning van Gavin Wood. Gavin Wood is oprichter van Parity en mede-oprichter van Ethereum. Wood heeft diverse startups succesvol geholpen bij de lancering van hun blockchain project. 

AMB koers

Op CryptoUniversity volg je de meest recente Ambrosus koers in zowel € als $. De koerst wordt elke minuut weer ververst zodat je altijd de juiste informatie hebt.

Verwachtingen

Ambrosus zorgt voor transparantie, efficiëntie en tilt de ‘food supply chain’ naar een hoger plan. In tegenstelling tot veel andere crypto’s lost AMB daadwerkelijk problemen op en is het van toegevoegde waarde voor de industrie. Dit blijkt ook uit een partnership dat is afgesloten met de Verenigde Naties.

Op korte termijn zal het project nog niet massaal worden toegepast. Het zal even duren voordat de industrie van start gaat met deze nieuwe technologie. Op lange termijn is de potentie enorm. Het is interessant om in de gaten te houden welk project het eerst zal slagen, er is namelijk concurrentie van o.a. Vechain en Walton Chain.

Een andere factor die bij kan dragen aan de groei van een cryptocurrency, is de kracht van haar Social Media community. Gekeken naar Ambrosus, heeft deze relatief gezien een van de meest actieve ciommunities.

Ambrosus kopen

Wil je investeren in een veelbelovend project met een echte toepassing voor een miljardenindustrie? Je kan Ambrosus kopen door de korte uitleg hieronder te volgen. 

Koop direct Ambrosus met iDeal

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus.
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met Bitcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen
Officiële website: ambrosus.com/
Wallet, whitepaper en roadmap: Zie website
Koers: CoinMarketCap