Aion

aion crypto

Koop direct Aion met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Het aantal bestaande blockchains neemt in rap tempo toe. AION wenst deze blockchains met elkaar in verbinding te brengen en daardoor oneindig veel mogelijkheden te creëren. AION kan daardoor worden gezien als onderdeel van de derde generatie in blockchain technologie.

Wat deze derde generatie blockchains inhoudt en of dit een potentiële toevoeging is voor jouw portfolio leggen wij uit in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat is Aion?

AION is een blockchain platform dat de mogelijkheid biedt om verschillende blockchains met elkaar te verbinden.

De geschiedenis van blockchain kan worden onderverdeeld in drie generaties. Het begon met de eerste generatie blockchain, waarbij de technologie vrijwel puur werd gebruikt voor het doen van transacties. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld Bitcoin. Vervolgens bracht de tweede generatie blockchain ons de netwerken waarop ontwikkelaars applicaties voor de blockchain kunnen bouwen. Een goed voorbeeld hiervan is Ethereum, een platform waar tientallen gedecentraliseerde apps op zijn gebouwd (dApps).

Op het gebied van blockchain techniek is nu een volgende fase aangebroken met de komst van de derde generatie blockchains. Deze derde generatie blockchains maakt het mogelijk dat op zichzelf staande blockchains met elkaar kunnen communiceren. 

De mogelijkheden

AION behoort tot de deze “third generation blockchains” en maakt met haar netwerk het volgende mogelijk:

Samenwerken: Data en waardes kunnen verplaatst worden tussen alle verbonden blockchains binnen het AION-netwerk.

Schalen: Het AION-platform vergroot de transactiesnelheid en de datacapaciteit van de aangesloten blockchains. Onder andere doordat applicaties op meerdere blockchains kunnen werken.

Creëren: Aangepaste publieke en private blockchains kunnen worden gemaakt die kunnen samenwerken met andere aangesloten blockchains. Hierdoor kan het consensus mechanisme, de tokensoort en het beleid hiervan zelf bepaald worden.

Het team achter AION wist tijdens haar ICO ruim 8 miljoen dollar op te halen. Dit was zo’n 60% van het beoogde doel.

Door middel van een eigen blockchain, de AION-1, zal AION blockchains met elkaar laten samenwerken en applicaties onderling ondersteunen. De currency binnen het platform wordt ook AION genoemd. Dit is een ERC-20 token en kan worden opgeslagen in elke Ethereum walletBezitters van de ERC-20 tokens kunnen deze bij livegang van het AION-1 netwerk omzetten naar AION. Andersom kan je ook je AION valuta terugwisselen naar ETH, aangezien Ethereum is aangesloten bij de AION-1 blockchain.

AION koers

 

Blijf dankzij CryptoUniversity.nl altijd op de hoogte van de meest recente AION koers.

De moeite waard?

Ondanks dat de ICO van AION niet heeft opgeleverd wat door het team werd voorspeld, kent het project veel hype. Dit valt goed te verklaren, aangezien AION een verschuiving teweeg kan brengen op het gebied van blockchain en cryptocurrency. Veel van de honderden blockchains die nu bestaan, bieden stuk voor stuk een waanzinnige potentie. Echter, deze potentie zal pas echt tot uiting komen wanneer deze blockchains met elkaar verbonden zouden zijn.

Daarnaast richt AION zich op een van de grootste problemen binnen blockchain; schaalbaarheid. Blockchain technologie is revolutionair in de verwerking van data, maar dit zou teniet worden gedaan als de chain niet meer functioneert bij een grote hoeveelheid aan data. Het is dan ook noodzakelijk dat blockchains de dataverwerking aankunnen en dit project zou hier grote stappen in kunnen zetten. AION is zonder twijfel een zeer interessant cryptocurrency project, maar het project is nog niet voltooid.  Er is nog veel werk nodig totdat het AION-project is afgerond. Daarnaast ontbreekt het de organisatie nog aan voldoende awareness onder de massa.

Het is zeker de moeite waard om AION in de gaten te houden en om te zien of het lukt om verschillende blockchains met elkaar te laten samenwerken.

AION kopen

Wil je zelf AION kopen? Via Bitcoinmeester koop je direct met iDeal voor de huidige koerswaarde.

Koop direct Aion met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: aion.network
Wallet, whitepaper en roadmap: Zie website
Koers/Prijs: CoinMarketCap